• teenage fanclub'dan punk, brit-pop ve amerikan indie karışımı bir şey. rock 'n' roll'un ta kendisi. "went to bed, but i'm not ready / maybe i've been fucked already" dizeleriyle alcoholiday kadın ruhundan en çok anlayan erkek şarkısı belki de. december, sidewinder, star sign gibi melodik parçalar insanı alıp bambaşka diyarlara götürüyor âdeta. açılış şarkısı the concept'in ise özellikle sözlerine dikkat etmek lazım gelir:
    "she said she won't be judged against her will,
    says she don't do drugs but she does the pill."
    yahoo'nun bu albümle ilgili yaptığı yorum çok çarpıcı:
    - 90'ların en iyi albümlerinden biri. ya da, kahretsin, gerçeklerle yüzleşelim: tüm zamanların en güzel albümlerinden biri!
    yahoo'ya katılmamak mümkün değil. evet, my bloody valentine'ın loveless'ı rock tarihinde çok önemli bir yere sahip olabilir, uncle tupelo'nun no depression'ı akustik gitarla da pekâla punk şarkıları bestelenebileceğini kanıtlamış olabilir, liz phair'ın exile in guyville'i alternatif müziğe yepyeni açılımlar getirmiş olabilir, ancak "bandwagonesque"in güzellik açısından bunlardan bir eksiği yok ve bence rock dinleyen her müziksever bu albüme mutlaka bir şans vermeli. gerçi bundan sonra bu seviyede bir albüme daha imza atamadı teenage fanclub, ancak sadece "bandwagonesque" bile onları özel bir grup yapmaya yetiyor.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap