6 entry daha
  • flokçuların bellerinden bir tel yardımı ile direğe bağlanıp , teknenin yan kısmına ayakları ile basarak tüm ağırlıklarını dışarıya vererek trapeze çıkmaları çok eğlencelidir.trapez sırasında sağ eli baş arkasına almak extra ağırlık sağladığı için yapılan bu hareketi görenler -ohhh şoroloya bak artist misin olm? kıvamında takılırlar.

    özellikle sert ve dalgasız havalarda yelkencileri tam trapeze çıkmış bir 470 suyun üzerinde tüm güzelliği ile ilerler.dümenci ile flokçunun uyumu teknenin seyir başarısında büyük önem taşır.genellikle taktiği dümenci belirlediği için flokçular daha az yelkenciymiş muamelesi görse de onlar kıçlarını sıkıp efor sarfetmeseler dümencilerin bi yere gidemeyeceği de aşikardır.

    tabii bir de yarışırken bunların her şamandırada kopardıkları yaygaralar vardır.son ana kadar flokçuyu trapezden indirmeyip şamandıra yakınlarına geldiklerinde -simit peşindeki martılar gibi - hep bir ağızdan bağıranlar genelde bu tekneyi kullanan sporculardan çıkar..neyse ki hızlı bir teknedir..genelde gelir ve geçerler..uzun süre muhattap olmazsınız...

    acemi 470 kullanıcıları çok uzaktan bile kendini hemen belli ederler.burda önemli olan takım olabilmektir.özellikle yarışlarda iletişimi en iyi yapan her zaman en iyi giden olur.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap