16 entry daha
  • w 8.1 ile mutlu olduğum pc'me windows 10 kurmak istemediğim için xbox one'da oynadığım oyun. oyunla ilgili 3 adet enteresan noktaya parmak istiyorum.

    1-eğer xbox'ta bilmem kaç saatlik episode videolarını da indirirseniz 45 gb olan oyun boyutu 120 gb.a çıkıyor.

    2- oyunun çamur olarak tabir edebileceğimiz grafikleri aslında o kadar kötü ki yapımcılar bunu gizlemek için ne yapacaklarını şaşırmışlar.

    anladığım kadarıyla önce hayvan gibi msaa basmışlar, sonra genel olarak görüntüyü bulanıklaştırmışlar (upscale?) ve herhalde yine yetmemiş olacak ki bunların üstüne bir de gren filtresi eklemişler. sanki her şey yeterince bulanık değilmiş gibi ekledikleri ağır motion blur efektinden bahsetmiyorum bile...

    velhasıl adamlar 720p çamur grafikleri gizlemek için insanüstü bir çaba sarf etmişler. yine de oynanış sırasında gerçekten iğrenç bir görsellik ortaya çıkmış... pc tarafında ise optimizasyon sorunları olduğu, oyunun doğal 1080p çalışmadığı gibi şeyler söyleniyor.

    3-shooter sistemi olsun, karakterlerin hareketleri olsun son derece yavan ve yapay. ya da odunsu mu deseydim acaba? özellikle ana karakterin yapay hareketlerine ve silahlı çatışma dinamiklerine baktığımızda oyunun 2016'da çıktığına inanmak biraz zor. geçen nesile çıkmış max payne 3 (2012) de hatırladığım kadarıyla çatışmalar daha gerçekçiydi ve karakterlerin hareketleri bu kadar yapay ve yavan değildi.

    yine de zaman saldırıları ve saldırıların efektleri hoş... gerçi o tarafta da hepi topu 3-4 hareket var ve bütün oyun boyunca hep bunları yapıyorsunuz.

    bunların dışında alan wake'le aynı olan sunum şekli hoş, hollywood aktörleri iyi, konu ilgi çekici, (spoiler!!) yapılan zaman yolculukları heyecan verici (spoiler!) ve müzikler de güzel gibi. ama film izlemiyoruz, oyun oynuyoruz ve bu yapımın oyun kısmı oldukça zayıf kalıyor.

    özet olarak tamamen efekt ve konu üzerine bir oyun kurmuşlar ama oyun çamur grafikleriyle çok kötü ve bulanık göründüğü için efektler de iyi görünmüyor ve ortaya bir hayal kırıklığı çıkıyor.

    sana puanım: 6/10
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap