55 entry daha
  • türkiye'de boku çıkmış ve vatandaşların, kamunun hizmetine açık olan yolları, kaldırımları, sokakları işgal etmeye kadar gitmiş sonradan görmelik.

    en lüks mekanlardan, kaşarlı tost yediğiniz büfelere kadar artık istanbul'da her yerde bu uygulamayı görebilirsiniz. aldıkları dubaları kaldırıma koyarak 100 metrelik yeri işgal ederler. belediyelere şikayet edilmeleri gereklidir. bir restoran, bar, cafe bozuntusu yüzünden vatandaş kendi arabasını park edememektedir. 'biz orayı kiraya verdik onlara' diyecek belediyelere de 'o zaman bana da kendi arabamı park edecek alan göster' demek gerekir.

    biraz 'ben amerikadayken' snobluğu gibi olacak ama 4 yıl los angeles'da yaşadım. her hafta sonum hollywood'da ve beverly hills'de geçti. oteller ve sadece birkaç restaurant dışında vale servisi yoktur. o restaurantlar da bulundukları konum itibari ile önünde uzun süreli araç durması halinde trafiğin çok tıkanacağı yerlerde olduğundan bu hizmeti vermektedirler. ayrıca o valeler sizden aldıkları arabayı kamera şakası yapar gibi arabayı sizden aldıkları yerin 10 metre ilerisine kaldırıma park etmezler. güvenli otoparklar ile anlaşmaları vardır, araçlar oraya çekilir.

    tabi bu işin ülkemizde bu kadar bokunun çıkmasının sebebi biraz da talep. insanımız gideceği yere ulaşmak için 2-3 dakika yürümeyi göze alamayıp illa mekanın kapısı önünde araçtan inmek istediğinden dolayı bu saçmalık ülkede başını almış yürümüştür.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap