19 entry daha
  • ghost in the shell: innocence, içinde insan bulundurmamasına rağmen ilk filmdeki gibi insanoğlunun gelecegi ile ilgili. robot formu bu sefer biraz daha geri planda kalmış ve bu sefer iş bebeklere düşmüş. bebekler "idealize" edilmiş ve insanın varoluşu ve bu varoluşu sürdürmesi bebekler "kullanılarak" çözümlenmiş. çözümlemeler gerçi izlecinin kapasitesine kalmış. sorular, alıntılar, ve bizim kafamızda soru isaretleri bırakan cevaplar..
    eşitlik kargaşasının ise gelecekte iyice kompleks bir hale gelecegini armitage 3 dual matrix'te kavradıktan sonra, i-robot 'un gösterime de girmesiyle dank etmiş, innocence ile de artık bunun çözümünün farklı formlardaki "yaşamların" homojen bir biçimde yaşamasıyla olacağını anlayarak kendimizi telkin ediyoruz..bu dünya hiçbir zaman sadece insanların olmadı şu anda nasıl onu hayvanlarla paylaşıyorsak gelecekte de farklı formlarla paylasmamız gerekiyor..
    ve asla cevabı verilmeyen bir soru: "insanoğlunun varoluşunun sebebi nedir?"

    filmin tek tehlikeli yanı çizimlerin artık ne kadar detaylı bir seviyeye ulaştığını görünce bir daha gorsel anlamda sizi hicbir animenin tatmin etmeyecegi kokrusuna bürünmeniz ve bunun gerçek olacağının da farkında olmanız.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap