27 entry daha
  • tekli kafes tavukçuluğunun ab bünyesinde yasaklanması sonrası kümes içinde ve açık alanda tavuk başına düşen alan genişlikleri şöyle belirlenmiştir:

    açık alansız yer tavukçuluğunda 0.11 m2 kümes
    açık alanlı salma tavukçulukta 0.11 m2 kümes + 4 m2 açık alan
    ekolojik salma tavukçulukta 0.16 m2 kümes + 4 m2 açık alan

    olumsuz hava şartlarında ve salgın hastalık tehlikesinde tavukların açık alana salınmadıkları da belirtilmelidir.

    endüstriyel hayvancılığın romantik hiçbir tarafı yoktur. tavuklar doğal olarak gagalama refleksine sahip oldukları ve sürü içi hiyerarşiyi belirleyen kavgalara açık oldukları için yüksek yoğunlukta bir arada yetiştirildikleri her ortamda kan, kopmuş organ parçaları, hatta kanibalizm olacaktır. ancak düşük yoğunluklu, kendini geçindirecek kadar hayvancılık yapan teyzelerin kümeslerinde hayalinizdeki tavuklarca yumurtlanmış yumurtalar bulunabilir.

    yine de kendini geçindirecek kadar tavuk yetiştirmek sertifikasyona tabi olmadığı için cahil ve açgözlü köylünün gözü bir kez para gördü mü tavukları çabuk büyüsün, yumurta verimi artsın diye hiçbir yasal çerçeveyi takmayacağı, hayvanları bitişik düzende yetiştirip yasaklanmış maddeler ve ilaçlarla beslemekten çekinmeyeceği de unutulmamalıdır.

    mesele hayvansal ürün satın alırken sertifikalı ürünlere yönelmek, yine de ne olursa olsun yaptığının bilincinde olmak, romantik hayallere kapılmamaktır.
149 entry daha
hesabın var mı? giriş yap