31 entry daha
  • ne paranormal olaylardan ne de korku filmlerinden korkan bendenizin bir nebze korkabilme umudu ile dün aksam gittigi hasan karacadag filmi.

    korkmayan biri olsam da bence bir korku filmini korku filmi yapan sey ne hayalet ne peri ne de cinler... eger o filmde paranormal psikoloji, mistizm, tarihi gizemler, ritüeller iyi islenirse öcü gibi korkutmasa da kaliteli bir korku yapimi ortaya cikar.

    simdi magi'ye bakalim:

    --- spoiler ---

    -bi kere filmin malzemesi cok iyi: paganizm ögretileri ve ayinleri, gizemli hristiyanlik ve islam inanislari, bir tutam tarih, inceden polisiye... ancaak karacadag bu filmde kaliteli yerli bir yemegi pisirmek icin gitmis taze ve organik ürünler almis ama o yemegi hakkiyla pisirememis, belki altini cok acmis belki malzemelerim oranini ayarlayamamis diye dusunuyorum:

    bazi görsel efektler çok kötü: ayindeki dogum sahnesinde kadinin karni yarilirkenki görüntü yapayliktan agliyordu. ucan sinir bozucu sineklere kameramizin yaklasip sacma tiplerini gözümüze sokmasi ne manaydi neye lazimdi mesela. korkutan sey korkulan kavramdaki görsellik degil,o kavramdaki soyut detaylar ve o detaylardaki manadir, kavramdaki görsellik kıyafet gibidir, no 2'dir. turk insani canavar görünümlü korku canlilarindan korkmaz, bunu en iyi sen bilirsin karacadag lutfen dikkat. ha korku canlisi koy ama gözünü sevim o tipsiz komik yapay seyleri yok et, bizim ninelerimizin anlattigi koylerde gecen olaylardaki betimlemenen varliklari yapmaya calis. yuksek ve tirmalayici sesi, canavarsi görüntüleri cok fazla koyup, o canim paganizmden ve diger mitolojik malzemelerden calmissin.

    filmi yine de izlenmeli kilan o soyut ögeler iste. bi de hitlere ve büyücülerine gonderme var ki harika ama cok ustunkoru.. yogursana o konuyu hamur misali. neden tuz gibi serpiyorsun? gir hitler dosyalarına, gir pagana, gir hristiyan kara buyulere, gir islamdaki meshur efsanelere... serpme yani. kat karistir yogur... polisiye ve tarihi de reel kıvamı yakalamak için öyle ayarında kullan ki afiyetle izleyelim.

    gidilmeli mi, bence izlemeye deger. karacadag korku sinemasında kendini geliştiriyor, bence daha iyisini yıldan yıla çıkaracak. destek olalım.
    --- spoiler ---
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap