1859 entry daha
  • "beşiktaş nasıl şampiyon oldu?" sorusunun özet bir cevabı opta'nın pas kombinasyonu istatistiklerinde: oğuzhan özyakup pas trafiği.

    beşiktaş ligin en çok gol atan, pas sayısı ve isabeti en yüksek takımı. onu bu hafta sezonun ikinci yarısının en diri futbolunu kendisine karşı oynayan galatasaray izliyor, istatistiksel olarak. aşağıdaki linkte derbinin en çok tercih edilen pas kombinasyonları var;

    http://s32.postimg.org/vbnhen5xx/ozzi.jpg

    beşiktaş'ın tüm pas kombinasyonlarında oğuzhan var. üstelik oğuzhan inanılmaz yüzdelerle oynuyor. 3. ve 4. alanda dahi pas yüzdesi %85 civarında. bu oran mesela ligin en önemli futbolcularından sneijder'de tüm sahada dahi %80'i geçmiyor. tabi bunda özellikle atiba hutchinson ve jose ernesto sosa'nın sürekli hareket halinde olarak ona pas alternatifleri yaratmasının payı tartışmasız.

    kıymetini bilelim, elimizde belki de kendi jenerasyonunda avrupa'nın top ayağıdayken en yetenekli oyun kurucularından birisi var, şenol güneş de takımı her pozisyonda oğuzhan'a 3-4 pas alternatifi oluşturacak şekilde mobilize oynatıyor. oğuzhan da o pasları veriyor yeteneği ile.

    fatih terim de bunun bilincinde. umarım euro 2016'ya kadar formdan düşmez, ya da talihsiz bir sakatlık falan yaşamaz, bize güzel güzel bir turnuva izletir bu harika çocuk.
5327 entry daha
hesabın var mı? giriş yap