10 entry daha
  • son gelen haberlere göre başrol oyuncuları yine değişen bahtsız terry gilliam projesi. eğer haberler doğruysa don kişot rolünde michael palin olacak, adam driver ise toby isminde bir karakteri oynayacak. haber içerisinde ayrıca filmin konsept tasarımları ve sinopsisi var. sinopsisi elimden geldiğince türkçeye çevirdim:

    "bir zamanlar toby fikirlerle dolu genç bir sinema öğrencisiydi. böylece şirin bir ispanyol köyünde bir don kişot uyarlaması çekmeye karar verdi.

    ama o günler geride kaldı ve şimdi toby küstah bir reklamcı, şehvet düşkünü ve zevksiz. para ve gösteriş yozlaştırdı onu. ve ispanya'da bir reklamı bitirirken bir yandan da patronunun eşiyle -jacqui-, felaket bir havayla ve kendi egosuyla uğraşmak zorunda. tüm bunlar olurken gizemli bir çingene elinde öğrenciyken çektiği filmin eski bir kopyasıyla çıkagelir: toby üzgündür ve çok uzun zaman önce ilk filmini çektiği o küçük köyü bulmaya karar verir. dehşetle keşfeder ki çektiği o küçük filmin bu sessiz yer üzerinde korkunç etkileri olmuştur. angelica, masumiyet dolu kız, yüksek kalite bir fahişe olmuştur; ve don kişotu oynayan o yaşlı adam aklını kaybetmiştir, gerçekten 'mahzun yüzlü şövalye' olduğuna inandırmıştır kendini.

    bir dizi kaza köyü yok edebilecek bir yangına neden olur. polis tarafından aranan toby kendisini sadık yaveri sancho olarak yanına alan yaşlı aptal tarafından 'kurtarılır' ve onun mükemmel eşi dulcinea'yı aramak üzere yollara düşerler.

    bu yolculuk esnasında toby şeytanlarla karşılacaktır, hem gerçek hem hayali, modern ve ortaçağdan gelen. genç hanımlar kurtarılacaktır, mızrak düelloları tamamlanacaktır ve devler öldürülecektir!

    gerçeklik ve fantazi bu garip yolculukta birbirine karışmakta, ta ki tekinsiz bir sona kadar."

    hikaye oldukça güzele benziyor, umarım gilliam bu sefer şeytanın bacağını kırar da izleyebiliriz bu filmi.

    edit: gilliam yapım çalışmalarına başlamış. böylece setten ilk fotoğraflar da gelmiş oldu. çekimlerin ise ekimde başlaması planlanıyor. gilliam senaryoyu daha önce de beraber çalıştığı** tony grisoni ile beraber kaleme almış. olga kurylenko*, stellan skarsgard* ve joana ribeiro* da kadroya katılan yeni isimler. büyük bir aksilik çıkmazsa filmi önümüzdeki sene izleyebileceğiz.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap