4 entry daha
  • burada tatbiki mezunlarının ekşi sözlükten haberi bile olamayacağını yazan kişiye 75 mezunuyum ve heeey ben buradayım hem de.
    naber ,nasılsın?
    uesyo ilk kurulduğunda özel tatbiki güzel sanatlar okuluydu ve nişantaşındaydı. okula giderken tesadüfen haberdar olduğum paralı bir okuldu. ancak özel üniversitelere karşı bir çok itirazlar oldu ve okul devletleştirildi. adı uesyo oldu.akademiye o zamanlar bağlı falan olduğunu sanmıyorum. biz 3 okul aynı kıyıda kısa aralıklarla neredeyse yanyanaydık. ancak 12 eylül sonrası darmadağın edildi okullarımız. uesyo iyice yok edildi. söylendiğine göre tatbikiyi yok edememelerinin nedeni tüzüğünde ki maddeymiş. uesyo akademinin içinde yok edildi ancak tatbikinin yok edilişi yavaş yavaş gerçekleşti. önce adı değiştirilen okul acıbademe taşınarak o ruhdan uzaklaştırıldı. sonra da hocalarla .. tatbiki de okumamış ,o ruha sahip olmayan,işletmeyi bitirip mesela fotograf bölümünde yüksek lisans yapan kişiler bu okula kapağı hoca olarak atmış,hatta dekan yardımcısı falan da olmuşlar. bu arada öğrencilere türlü eziyetlerle hayattan nasıl soğuturuzun da kitabını yazmışlar.
    bizim hocalarımızla ilişkilerimiz çok güzeldi. öğrenciye eziyet etmek,hakaret etmek,sen burdan mezun olamazsın çek git demek vs ...hiç duymadığımız sözler bunlar.
    ama bunları diyen hocalaın olduğunu duyuyor ve şimdi çok şaşırıyorum ( hala neden şaşıyorsam ülkemde olan saçmalıklara)
    okulun efsane alman hocalarını da unutmayalım ama.boris niemann grafik bölümünün efsane hocası ve ilhami turan,halis biçer unutulur mu?
hesabın var mı? giriş yap