3 entry daha
  • bugün ilk bölümünü izlediğim ve etkilendiğim dizi.

    ayrıca filmin başında heisenberg'i sorguya çeken nazi subaylarının nasıl da en ince detayına kadar tarih ve olay betimlemesi yaptığını görmekte oldukça ilgi çekici oldu.
    ortada bilgi artışı oldukça, karşı tarafta bir direnç azalışı oluyor insan doğası gereği cidden.

    bunun yanında bahsedildiği gibi yahudi konularına değinmeden, ancak normalde de pek değinilmeyen esrarengiz bir savaşı konu alan nükleer mücadelenin değinildiği bir dizidir.

    bir noktada da, ister norveç sınırları içinde olun, ister fransa uçağı içinde, isterse londra'da ingiliz karargahının hemen ilerisinde olun, karşınızda almanlar varsa eğer; tehdit altındasınız demektir.

    bu arada;
    bir dizide veya filmde, belki de bilinçaltına yerleşmiş bir şekilde, amerika sınırları içinde veya ordunun müthiş(gülen yüz) mücadelesinin içinde olan bir asker olmadığınızda, sizin filmden zevk almanızı ve ilgi çekici bulmanızı en temelde sağlayan şey olan ayna nöronlar gerçekten sizi farklı bir havaya bürüyor.

    evet.
    sanki amerikan olmadığınızda, yani arkanızda devasa bir güç ve süregelen de-en isabetli-operasyon birimlerinin düşürdüğü alman direncinin arka planda tamamiyle farkında olmazsanız, sanki o an içinde bulunduğunuz filmin her hangi bir yerinde hazırlıksız olarak alman saldırısına maruz kalacakmışsınız gibi bir his sarıyor bünyeyi. buda sosyolojik açıdan amerikanların bir başarısını daha gözler önüne seriyor.

    belki de tam olarak bu, ikinci dünya savaşını dünya çapında gerek tarih biliminde, gerek muhtelif kitaplarda, gerek filmlerde, gerek oyunlarda, gerek belgesellerde, gerekse her türlü teknolojinin vücut bulduğu tarihsel temelinde, en ilgi çekici olan bir konu kılıyor.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap