4 entry daha
  • hem çok güzel hem de netameli bir kitap.

    ilk başta tekniğini yadırgadım ve başlarda sıkıldım elbette, ne de olsa okurluk tarihinde kimi zaman kırılmalara uğrasa da cervantes'ten bu yana alışkın olduğumuz bir yapı var zihnimizde. ve batır gitsin derin sulara bu yapıya uygun bir eser değil. rahatlıkla didaktik olmakla eleştirilebilir. ancak tam da bu nedenle çok heyecan verici bir kitap. birkaç sayfadan sonra ne olacağını merak edip ilgiyle okumaya başladım ve yeni şeyler öğrenmeye alıştım.

    bu noktada ya çok sevilen ya da hiç sevilmeyen bir kitap olduğunu söylemek gerek. herkese uygun değil. özellikle klasik romanlara düşkün olanlar için değil, çünkü onlar öğrenmek için değil eğlenmek, vakit geçirmek için okuyorlar. ama öğrenmeye meraklı okurlar için çok lezzetli olduğunu söyleyebilirim. edebiyattan ne beklediğinize bağlı olarak 1 yıldız da verebilirsiniz, 5 yıldız da. büyük beklentilere kapılmayınca ve kendinizi sözcüklerin ritmine bırakınca okumaktan haz alıyorsunuz.

    kitabın editörü olsaydım teknik açıdan beni rahatsız eden yerlerde bir iki küçük düzenleme yapardım sadece, geçişler biraz kafa karıştırıcı çünkü. ayrıca bu eser bana orhan pamuk'un enfes "kara kitap"ını anımsattı. (ledgard'in tekniği orhan pamuk kadar temiz ve açık değil tabii, ustalık başka şey.)

    hem bir roman okumak hem de terörizm ve okyanusların derinlikleri üzerine bir şeyler öğrenmek isteyenler bu kitabı kaçırmasın.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap