43 entry daha
  • şimdi varsay ki yunanistanın aldığı bu kara parçaları kayalık olsun. ikinci hamle kıta sahanlığı uygulamasına göre kayalıktan başlayarak 100 metre derinliğe kadar olan alanı da kıta sahanlığı ilan eder ki bu uluslararası anlaşmaya göre her ülkenin kıta sahanlığı hakkı var. bundan sonra zaten ege adaları nedeniyle sıkışmış olan türkiye daha da sıkışacaktır.

    adamlar bu işgal ile sadece uzunluğu belki 20-30 metre olan bir kaya parçasının sahibi değiller. bu kaya parçasından itibaren 100 metre derinliğe kadar olan tüm etrafındaki denizde yunanistanın olmaktadır. değişen derinliğe göre belki adanın etrafındaki 100 km çapındaki bir alan da yunanistana ait olacak. bir kaya parçasına sahip olarak belki istanbul dan daha fazla büyük bir alan yunanistanın olacak. burada deniz altı madenlerini petrolü vs çıkaracak. türk gemilerinin geçişi adamların denetiminde olacak. tüm adaların alanı belki marmara bölgesinden daha fazla olacak. adaların yeri belli ise haritaya bakıp yediğimiz kazığın boyutu görülebilir. kardak ta çıkartılan koca gürültünün nedeni de buydu. mesele sadece 20-30 metrelik kaya parçası değil.

    ama bu gelişmeler alp erenleri, akplileri hiç rahatsız etmeyecek, hiç tepki göstermeyecek. onların tek derdi türban ve ramazanda içenler, bir de yapılacak lgbt gösterilerinin yasaklanması.
210 entry daha
hesabın var mı? giriş yap