12 entry daha
  • yeniden çevrim anlamında da kullanılan ifade. örneğin; a nightmare on elm street, wes craven'ın yazıp yönettiği 1984 yapımı bu film serinin ilk ve asıl filmidir. sonrasında (birçok korku serisinde olduğu gibi) para hırsı ve izleyici baskıları nedeniyle serinin cılkı çıkmış ve ilkinden tam 26 yıl sonra farklı bir senarist, yönetmen ve başrol ile aynı hikaye reboot edilmiş/başa döndürülmüş/yeniden başlatılmıştır.

    sinema tarihindeki reboot'ların tamamına yakını hüsranla sonuçlanmıştır zira genellikle asıl serinin özünü yakalayamayan, sırf para için ve insanların nostalji duygularını suistimal etme amacıyla çekilirler. yine neredeyse tamamı başrolü, asıl senaristi ve yönetmeni de geri getirmezler. ee sonuçta filme klasik statüsünü veren bu kişiler olduğundan dolayı başarısız olmaları pek de sürpriz olmamalıdır.

    başarılı bir örnek isteyene mad max fury road'u söyleyebilirim. ancak buradaki başarı da çok büyük oranda asıl serinin yönetmeni olan george miller'ın hem yönetmen hem de senarist olarak dönmesidir.

    başarısız olarak bir örnek de yukarıda verdiğim 2010 yapımı a nightmare on elm street denebilir.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap