5 entry daha
  • kanaatimce birleşik krallık'ın yeni başbakanı olacaktır. hem partisi, hem ülkesi hem de dünya için, rakibi michael gove'dan daha iyi bir tercih olacaktır. ama tabii kendisi yine de kötünün iyisidir. aslında iyi bir aday değil ama, elde daha iyi aday yok.

    referandumda ab'de kalalım demekle beraber bunu en düşük tonda söyleyen isimdi. yani seçilmesi, brexitçi muhafazakarları rencide etmeyecektir. zaten normalde de avrupa-şüpheci bir politikacıdır. hatta ingiltere'nin avrupa insan hakları sözleşmesinden çıkmasını savunacak, avrupa'ya soğuktur. (buna rağmen kalalım demesi enteresan.)

    tabii bir kimse, hem muhafazakar, hem başbakan adayı hem de kadın olunca akla margaret thatcher'in gelmemesi mümkün değil. şimdiden söyleyeyim, birebir kopyası değil. thatcher'den liderlik vasfı daha zayıf, ama uzlaşmacı yönü daha fazla. kendisi bir demir lady değil, pek kadife lady de sayılmaz, galiba ikisinin arası ahşap lady'dir kendisi. (bu lakabı ben buldum ingilizler beğenir mi bilmem ama wooden lady kulağa fena gelmiyor) :))
213 entry daha
hesabın var mı? giriş yap