11 entry daha
  • az evvel izlediğim film. imdb puanı yüksek diye, spielberg diye, 3d severim diye gittim. fazla beklentim yoktu yine de hayalkırıklığı yaşadım. nedenlerine gelince:
    -------spoiler-----------
    1. big friendly giant'ımız milyonlarca yıldır kendisine hayatı zindan eden, kötü devlerden kurtulmak için onlara kötü rüyalar gösterip, yaptıklarından pişman olmalarını sağlar. neden bunu daha önce yapmamıştır da kötü devlerin onca yıl, onca çocuğu yemelerine izin vermiştir bilinmez. amaan masal işte de geç yapabilemem. 4 yaşımdayken de yapamazdım. çocuklarım olsa onlar da yapmasın isterim. bu denli mantık hatası ancak mantıksız nesiller türetiyor.
    2. yine aynı şekilde, zavallı bfg'miz dünya ile yaşıt hayatı boyunca yalnızca yabani salatalık yemiş ve bundan çok şikayetçi. filmin sonunda çeşit çeşit sebze, meyve yetiştiriyor. bunu neden daha önce yapmamış? her gün insanların arasında dolaşıp duruyor. eşyalar topluyor, rüyalar gösteriyor. meyveyi, sebzeyi daha önce görmemiş mi?
    tabii bunlar devede kulak. senaryo saçmalıkta uzay. oysa masal da olsa kendi içinde, kendi masal evreninde mantıklı olmalı. maalesef artık değil fantastik filmlerde, bilim kurgularda, hiçbir tür filmde sağlam ve mantık hatasız senaryo yok. nerde e.t nerde bu saçmalık. spielberg eskisi gibi değil... oyunculuk da berbat maalesef. ama görsel açıdan çocukların ilgisini çekebilir. salonda epey çocuk vardı. gece yarısına kadar süren filmi izlediler mi, uyudular mı bilmem. pek sessizdiler, cici çocuklarmış.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap