2222 entry daha
  • bu adamlarin tek günah kecisi olarak gösterilmeye calisilmasi gercekten komedi. darbe girisimi yaptilar, iyi güzel. buna bir sey demiyorum. ama bu girisimin öncesi ve arka plani ile ilgili cok ilginc seyler var.

    rte 27 aralik'tan beri fetonun iadesini istiyor. her meydana ciktiginda, tv'ye ciktiginda bunu dillendirdi. ey amerika dedi. ama amerika dis isleri sürekli resmi bir basvuru olmadigini yineledi. daha yeni yapildi resmi basvuru. belki de düsmani en tehlikeli oldugu anda yenip, ülkenin kurtaricisi rolünü üstlenmek istedi rte.

    hulusi akar ve akin öztürk olayi. neredeyse 99% emin oldugum bir sey var, ki bir cok insan da ayni fikirde. ya ikisi de suclu ya da ikisi de sucsuz. aciklanmayan seyler var. hulusi akar'in ülke elden giderken namaza durma hikayesi falan cok ilginc. rte ile haberlestigini ve komutlari kendisinden aldigini hissediyorum. bir de darbe girisimi öncesi mit'in bilgilendirildigi falan söyleniyor. mit'in ülke güvenligi icin istihbahrat saglamak yerine erdogan'in kisisel detektifi rolüne soyundugunu dusunursek enistemden duydum, kuzenden duydum ifadeleri pek inandirici degil.

    darbe girisimi daha dogrusu "kalkisma hareketi" sonrasi bir panik havasi yerine herkesin ayni ezberlenmis cümleleri tekrar etmesi. neden kalkisma hareketi? neden binali ve erdogan bu kelimeyi uygun gördü. binali'nin kendi kafasina göre isim takamayacagini herkes biliyor. habere telefon baglantisinda ne diyeceklerini harfi harfine tembihlemis olmasi lazim yoksa cümle bile kurabilecegi süpheli. hulusi akar ve hakan fidan'un bildikleri kafamizdaki bütün soru isaretlerini silecek ama hic bir zaman gercekleri bilecegimizi düsünmüyorum.

    feto'ya gelince. kendisi sadece digerleri gibi bir sarlatandir. insanlari yönetmek icin dini kullanan bir sarlatan. iki basamakli iq'lara sahip 50 yasina gelip, hala türkce konusmayi bilmeyen, egitimsiz, alt basamak insanlar bile cikip diyor ki bu aptallar nasil bir kisiye böyle itaat eder. bunu diyenler kendilerinden hic bir fiziki, mental üstünlügü olmayan rte'ye de tapacak kadar cildirmislar. ben kendi babamdan biliyorum rte'yi insan olarak görmüyor, yari tanri gibi görüyor.

    simdi soruyorum, fetö bu insanlara ne vaadetmis? ev mi araba mi? gemicikler mi? hayatlari boyunca harcayamacaklari kadar para mi? hayir. türkiye'nin belki de en iyi okullarindan cok iyi derecelerle mezun olan adamlar gidip sacma sapan ülkelerde üc kurus para ile ögretmenlik falan yapiyordu. tek bir amac ugruna. allah icin, cennet icin. alt kademe örgüt üyeleri mesela sizi aralarina almak istediklerinde amaclari örgütlerini büyütüp dünyayi ele gecirmek degildir. ne kadar cok insani dogru yola sokarlarsa o kadar sevaba gireceklerini bilirler. yaptiklari her sey allah icindir ve öyle olmasa bile öyle olduguna inandirilirlar. o yolda her sey mübahtir. yoksa hirsizligin ve hak yemenin en agir günahlardan biri olan islam inancinda bu insanlarin sinav sorularini calmasinin baska bir aciklamasi olamaz.

    o yüzden bizim düsmanimiz feto degil. allah'in adini kullanip topluma istedigini yaptirmaya calisan her sarlatandir. artik bu insanlar bunu farketmeli ve her türlü dini örgütten uzak durmalidir. fetö tamamen yok olsa bile artik emin oldugum bir sey var. yarin bir gün rte koltugunu kaybetme tehlikesiyle karsilasirsa, bütün ülkeyi bir ic savasa sürükleyebilir. rte icin disari cikan halk ne diye bagiriyor? allahü ekber. bu insanlar da demek ki allah icin savastiklarini dusunuyorlar. olasi bir ic savasta milyonlar öldügü zaman suclusu feto mu olacak? bu ülkede kutuplasmaya en cok sebep olan kisi fetö mü? misir'da, suriye'de ic savaslari fetö mü cikardi? bu ülke bu sekilde kula kulluk yapmaya devam edip yaptiklari her eylemi allah icin yaptiklarini düsünürse hic bir sekilde kurtulusumuz mümkün degil.

    özetle, asil düsmanin kim oldugu belli. insanimizin kula kulluk etme sevdasi bitmedikce kendi düsmanlarimizi yaratmaya devam edecegiz. michael sikkofield gibi komplo asigi adamlarin dedigini de hic sallamamak gerekiyor. gezi olaylarinda dis mihraklar, faiz lobisi lafini agzindan düsürmeyen rte'ye gülüp sikkofield'i ciddiye almak cok aptalca olur. bence kendi düsmanimizi kendimiz yaratiriz.

    edit: dalginlikla kalkinma yazmisim, düzelttim.
2443 entry daha
hesabın var mı? giriş yap