4 entry daha
  • maalesef olmamış filmdir. karakterler dümdüz, niteliksiz ve çokça eksiklik barındırıyor. hikaye desen vasat; derinliği olmayan, ikide bir ortaya çıkan flashbacklerle kotarılmaya çalışılmış saçma sapan bir kurgu. hikaye o kadar karman çorman anlatılmış, daha doğrusu anlatılamamış ki karakter analizleri yapıp filmin ilerleyişine dair tahminlerde bulunmak imkansız.

    korku filminden kasıt; olmadık anlarda, insanın boşluğundan faydalanıp hayvan gibi böğüren figürlere dayanarak gerilim yaratmaksa bilemem. kadın su doldurmaya mutfağa gidiyor, önemli bir olay yaşanmamış; birden "çaat, paat, güüm" diye tavandan torba düşüyor. amacı neydi bu sahnenin?

    hele öyle bir sonu var ki, evlere şenlik. hikayenin ne kadar vasat olduğunu göstermek için oluşturulmuş bir son gibi. zira her şey o kadar havada kaldı ki; aklımı sikeyim, harcadığım zamana yazık dedim.

    türk korku filmleri özelinde konuşmak gerekirse, hasan karacadağ'ın "dabbe" serisi hariç, diğer bütün ecinnili filmler ne yazık ki zaman kaybı yaşatıyor. "dabbe" serisi ise kendi klasmanında hikayesi, kurgusu, tutarlı senaryosu ve çarpıcı karakterleriyle her zaman bir adım öne çıkıyor. örnek.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap