1 entry daha
  • - hermione kitapta o kadar alımlı değil. dişlek bir karakterdir kendisi. filmlere göre daha ukala bu da zaman zaman onu itici kılıyordu tabi.

    - hermione hogwarts'ta 7.senesini bitirip bakanlıkta işe girmiştir. zekası çöpe gitmedi yani.

    - ron satranç konusunda yetenekli, harry'den duyduğu çataldilini konuşarak son kitapta sırlar odası'na girebildi. böylece basiliksin dişini alıp horkuluk yok etme görevine katkıda bulundu. bir hortkuluk yok etti. zümrüdü ankayoldaşlığı ve melez prens'de sağlan quditch performansı sergiledi. diğerleri kadar yetenekli olmayabilir ama bunlara bakıp yeteneksiz olarak görüyorsan sorun var demektir.

    - ron son kitapta septirmenin etkisiyle zayıfladı, hortkuluk onu daha fazla etkiledi. bu sebeple arkadaşlarıyla kavga etti.

    - george ve fred bile zeki ve yetenekli olarak betimlenmelerine rağmen hayalleri olduğu için şaka dükkanı işine giriyorlar. ee fred ölünce de onun yerine ron geliyor. ölen abisinden kalan şaka dükkanını işletmesi oldukça anlamlı ve duygusal bir olay, odunluğa gerek yok.

    - ron'u neden sevdiğini anlamak için de hermione'nin karakterini kavramak lazım. kendisi yıllarca hayvan dükkanında kalan, satılmayan bir kediyi alabilecek ya da kendi köleliklerini benimsemiş ev cinleri'ne yardım etmeyi isteyecek kadar duygusal ve iyi yürekli biri. ron'u küçümseyecek birisi değil. ron da hep geride kalmanın etkisiyle ön plana çıkmak isteyen ve bunun duygusallığını yaşayan biri. kıskanç hareketlerinin altında duygusallık yatıyor. hermione'de bunu görüyor zamanla.

    şu bir gerçek ki ron ve hermione arasında ta ilk kitaptan, çocukluklarından beri farklı bir duygu seli var. çocukken özellikle ilk 3 kitapta daha sık kavga edip, barışıyorlar. çocuksu bir duygu bu. daha sonra kıskançlık ve alınganlık başlıyor 4 ve 5.kitapta. bunlarda ergenimsi oluyor biraz. son iki kitapta ise iş biraz daha duygusallığa ve karmaşıklığa giriyor ve sonunda olgunlukla bitiyor.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap