30 entry daha
  • olay soyledir;

    bi kere, coyote bilindigi uzere tilki demektir (yani bunun turkceye tam cevirisi "cirkin tilki" gibi birseydir). koylerde, ciftlik yakinlarinda tilkileri avlamak icin kapan kurulur. tilkiler eti almak icin hamle yaptiklarinda bu kapanlara kistirirlar bacaklarini, ve yakalanirlar. gel zaman git zaman, tilkiler yakalandiklarinda baslarina cok aci seyler geldigini anlamaya baslarlar (iskence, kurk vs) ve bu tuzaktan ne pahasina olursa olsun kurtulmaya calisirlar. zaman icinde bir yontemleri de kapana kisilmis bacaklarini disleriyle parcalayarak kurtulmak olmustur. (gercek)

    simdi bunun ne alakasi var barla, cirkinle, kariyla-kizla diyeceksiniz. sudur; adam bara gider. essekler kadar icer, denk gelen bi hatuna yazar, geceyi de hic tanimadigi bu hatunla gecirir. sabah uyandiginda, ayildiginda omzunda -kolunun ustunde, koynunda herneyse- uyuyan kiza bakar. cirkin mi cirkin, normalde yuzune bakmayacagi biri. uyandirip, ustune kalmasini istemez. bu tip erkeklerin de -tipki tilkiler gibi- zaman icinde gelistirdikleri cozumlerden biri de kendi kolunu yiyip ordan uzaklasmaktir iste. (hayali)

    iste bu gercek'in bu hayali'ye benzetilmesi neticesinde -tilki/erkek, et/sevisme, bacak/omuz (bu biraz ters bi terim oldu ya, dur bakalim)- ortaya cikmis bir kavramdir bu; "cirkin tilki".

    ***

    bara gelince. cesitli sehirlerde vardir bunlardan. atlanta'dakinde new york'takinin aksine sigara da icebilirsiniz, barmaid'lerin gobeginden tekila shot da alabilirsiniz (shot sonrasi limonu barmaid'in agzindan almaniz cabasi), yine barmaid'lerle shot yarisina da girebilirsiniz (kaybedeceginiz kesindir), kareoke yapip, filmde gecen -ve gecmeyen- bir dolu aktiviteyi canli gozlemleyebilir/gerceklestirebilirsiniz.

    amaa, dikkat edilmesi gereken nokta sudur. bu kadar eglenceyi hayrina yapmiyorlar tabi ki. eger ki, eskaza, oraya sarhos giderseniz bu melek gibi gorunen barmaidler sizi soymak icin ellerinden geleni yaparlar. o kadar da guzel yaparlar ki, dayanamayip "soyun beni" diye bagirasiniz gelir. ama soyulan genelde cuzdaniniz olur (bu arada fiyatlar o kadar abarti degil, hatta normal barlarla ayni hemen hemen - special'lar haric). o yuzden cok dikkatli olmak gerekir, cook.

    ne olursa olsun cok eglenceli. barmaidler, hakkatten, -tipki filmdeki gibi- ozenle secilmis, eglendirmeyi bilen kizlardan olusuyor.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap