555 entry daha
  • (bkz: #52407735)

    yıllarca mesleklerim geregi binlerce kadın ve erkeğin özeline ruh haline çok yakından vakıf oldum. çıkardığım tek sonuç şu; kadınlar asla mutlu olamayacakları kişilerle flört ederken de, nişanlıyken de bunu da hissettikleri halde kafalarındaki evlilik projesine uygun biriyle beraberlerse zamanla sorunların çözüleceğine kendilerini inandırıp mutlaka evleniyorlar. ikinci ayda gerçekler su üstüne çıksa da çocuk yaparım geçer diyorlar geçmeyince taşınalım çevremiz kötü diyorlar yine geçmeyince çocuk lysyi kazansın boşanırım diyorlar. boşanmayı da yenilgi saydıklarından en son bana geliyorlar. beş altı saat konuşmadan gerçekleri kabul etmiyorlar edince de resmen şaşırıp huzur buluyorlar.

    evlilikte tek sorun vardır. hiç evlenmemiş olmam gereken biriyle mutlaka evlenmen gerektiğini düşünmüş ve bunu yapmış olmandır. başka da bişey değil.

    (bkz: #50750794)

    debe editi; sözlükten buz gibi soğuduğum ve sırf cansıkıntısından arada bir yazıyorken gelen bu debe sürpriz oldu. üstelik herkesin bildiğini düşündüğüm çıplak bir gerçeği çok basitçe anlattığım bir yazıyla gelince. demek ki tam yerine oturmuş.
    bugün hiç tanımadığınız bir çocuğun gülümsemesini sağlayın benim için. ve yine bugün kendinizi kandırdığınız bir gerçeğinizle yüzleşin kendiniz ve kayıp yıllarınız için. ve yarın yeni bir doğruya uyanın her şeyi zamana bırakma kandırmacanızdan kurtularak. size kötü bir haberim var. beşyüz yıl değil yetmiş seksen yıl yaşayacaksınız. bir kötü haber daha. hayır hiçbir şey zamanla düzelmeyecek. ve adına mantık dediğiniz korkularınıza değil iç sesinize güvenin. hani o evlenmeden önce size bir terslik var bu adamda/kadında diye fısıldayıp duymazdan geldiğiniz iç sesinize. ve sakın çocuklarım için katlanıyorum diyerek kendi korkaklığınıza onları alet etmeyin ki mutsuz ailede sevgisiz ortamda büyüyüp mutsuz yetişkinlere dönüşmesinler. siz mutsuzlukla bir ömrü yemeye kararlı olabilirsiniz ama onlar bunun bedelini ödemek zorunda değil.
2989 entry daha
hesabın var mı? giriş yap