36 entry daha
  • refah partili buyuksehir belediye baskani ve beyoglu belediye baskaninin vakti zamaninda yikimi icin buyuk ugras verdikleri, ancak bulundugu arazi "ilerici" sisli belediyesine baglanarak bir sureligine kurtarilmis bina musveddesi.

    bu isin komik tarafi su ki bir kisim yazar taifesi tamamen refleksif bir tepkiyle ve kokunden yanlis olarak binanin yapilmis olmasinin sucunu recep tayyip e atmakta sakinca gormemistir. ayni sekilde perihan magden in basini cektigi gokkafes karsiti mucadele ilk basladiginda, bircok insan, sirf refahli belediye baskanlari ile ayni tarafta olmamak icin konuya ilgi gostermemis, mucadeleyi desteklememistir. bugunlerde ise beyhude bir cabayla "peki gecekondular nolcak, sizin zamanizda yapilmadi mi onlar" denilerek, ayri bir polemik yaratilmaya, mesele bulandirilmaya calisilmaktadir.

    rte in gokkafes teki gorusmeye gitmemis olmasi bile, gostermelik oldugu iddia edenler ciksa da, basbakanlarin isimlerinin turlu karisik islere bulasmis oldugu turkiyede belki de ilk kez kanunun gucune boylesine saygi gosterildigi icin cok onemlidir. ama heyhat "yuru be tayyip aslansin" diyecek babayigit nedense pek cikmamaktadir.

    kissadan hisse, dogru seyi yanlis insanlarin yapmasi, yapilan seyin de yanlis oldugunu gostermez bu bir. hosumuza gitmeyen, fikirlerini paylasmadigimiz insanlar da iyi isler yapabilir, yeri gelince sezarin hakkini sezara vermek, tukurdugumuzu yalamak ta bunyeye faydalidir.

    demokrasi sindirmesi zor bir dolmadir.
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap