69 entry daha
  • --- spoiler ---

    hükümet şöyle bir hata içinde;

    herkesin 15 temmuz'da yaşanan şeyler için aynı hissiyatta olduğunu sanıyor ve bunun üzerinden bir propaganda yürütmek ve 15 temmuz direnişini yüceltmek istiyor. halbuki heryer ve herkes bu hissiyatta değil. şu anda evet kimse darbe girişiminin yanında olmamak adına ses çıkarmıyor ama ciddi bir kesim için de bu girişim ve sonrasında yaşanan gelişmeler hiç de milli manevi bir his uyandırır değerde şeyler değil. zaten onların böyle bir derdi de yok.

    --- spoiler ---

    evet bir yere kadar haklısın. her yer ve herkes 15 temmuz ile ilgili aynı hissiyatta değil. ama bu demek değil ki bu kişiler aynı zamanda darbeyi destekliyorlar.

    ben sade bir vatandaşım kardeşim. bu fetöcüleri devletin kurumlarına ben yerleştirmedim. ama cezasını bizim çocuklarımız bizim insanlarımız çekti. ne olur türkiye' ye dön diye biz ağıt yakmadık şimdi terörist ilan ettiğiniz adama. biz sıraya girmedik elini öpüp icazet alalım diye. ne istedilerse biz vermedik. biz sade vatandaştık olan bize oldu.

    insanları haksız yere hapis yatırdılar, askeri okuldan attılar, soruları çaldılar. alınları secdeye değiyor diye biz mi getirdik bunları o görevlere? biz mi başıboş bıraktık.

    şimdi gelmiş adam diyor ki bunlarda milli manevi bir his uyandırmıyor. öyle bir dertleri yok. ya gel de küfretme arkadaş.

    adam diyor ki darbe olsaydı neler olacaktı biliyor musun sen. biliyorum birader biliyorum ama benim suçum değil kardeş anlatabiliyor muyum? bizim suçumuz değil! sen geçmişle bugün arasında bir bağ kuramıyorsan ya da kurmak istemiyorsan bu bizim suçumuz değil. biz hayatlarımızı yaşayıp gidiyorduk. biz hiç suçumuz yokken bir darbe girişiminin görgü tanıkları olduk. yaşamak zorunda mıydık biz bugünleri! çocuklarımız yaşamak zorunda mıydı?

    sen hem o sevmediğin laik vatansever askerler sayesinde darbe girişimini önle hem de sanki darbeyi halk engellemiş gibi algı yarat. ondan sonra da çık burda 15 temmuz destandır, demokrasi bayramıdır diye hava yap.

    ulan hazır elinde ülkenin kurtuluşu ile ilgili bir sürü destan varken milli bayramlarımızı bile böyle kutlamıyorsun, kutlatmıyorsun!

    zamanında teröristle masaya oturuyordunuz ne ara bu kadar millici maneviyatçı oldunuz bilmiyorum ki!

    evet herkes sizin gibi düşünmüyor. sizin yaptığınız ülkeyi bok çukuruna düşürüp sonra da o çukurdan çıkmayı başardık diye sevinmek gibi birşey. ortada şölenlik destanlık bir olay yok.

    bu liseli öğrencilerin yaptıklarına gelince ben tasvip etmiyorum. liseli öğrenciler eğitimlerine bakmalı. eğer yanlış bir şey gördülerse anne babalarına anlatmalı. itiraz edeceklerse anne babaları etmeli. çocukları siyasete bulaştırmayın!

    edit: ayrıca şimdi aklıma geldi. ben kendi çocuğuma bile anlatmamışım kafası karışmasın diye darbe nedir ?neden oldu? kim ne yaptı?
    sen tutmuşsun okullara sokmuşsun. aferin!
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap