• trafik sigortasının hayvan gibi artmasından rahatsız mısınız, peki ya sinemaların pahalılığından veya yapmak-almak istediğiniz herhangi bir şeye ederinin üzerinde para ödemekten?

    şahsen ben rahatsızım ve aklıma şöyle bir fikir geldi. mümkün olduğunca kişi toplanıp bir dernek kuruyoruz. örneğin bin kişi. sonra bu kişilerin hepsinin ortak ihtiyaçlarını belirliyoruz. (yöntem başka türlü de olabilir)

    bu ihtiyaçlar market alışverişi de olabilir, giyim-kuşam da olabilir, cep telefonu da olabilir, trafik-sağlık-vs. sigorta yaptırılması da olabilir, hesap işletim-eft ücreti, kredi kartı aidatı olmayan bankacılık da olabilir. sonra bu ihtiyaçları bir kişi için değil bin kişi için alacağımızı söyleyerek satıcısıyla pazarlık yapıp çok daha ucuza getirmeye çalışıyoruz.

    sayı bin değil on bin olursa daha da iyi. zaten almak zorunda olduğumuz şeyler için daha az para ödeyerek hayat kalitemizi artırabiliriz. ben avukat olarak hukuki boyutu ele alırım.

    bu fikrimi sözlük yazarlarından yaratıcı iş teklifleri başlığında yazdığımda bir kişi tarafından lyoness'e benzetmişti. o nedenle söylemek isterim ki titan zinciri kurmuyoruz, kimseden birilerini getirmesini veya para ödemesini istemiyoruz. sadece birlik olup beraber hareket ediyoruz.

    örneğin x sigorta şirketine gidip, "kardeş benim araç için trafik sigortası ne olur" yerine "bizim sigorta edilecek 1000 aracımız var" demek fark yaratacaktır. (illa da herkesin arabası olacak demiyorum. bu bir örnek, takılmayın.) memnun olduğumuz bir teklif alırsak herkes payına düşeni ödeyecek.

    veya bir gıda marketi ile anlaşma yapıp dernek üyelerine her alışverişlerinde %10-%20 (artık ne kadar olursa) indirim yaptıracağız.

    örnekler çoğaltılabilir.

    bentalihsizim ile birlikte böyle bir şeye başlamayı düşünüyoruz. ilgilenenler mesaj yazsın, bakalım yapabiliyor muyuz böyle bir şeyi.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap