12 entry daha
  • bakımverenin, bakım verdiği kişide hastalık uydurması ya da yalancı belirtiler ortaya çıkarması şeklinde tanımlanabilir. bu hastalığın mağduru genellikle çocuklardır. mağdur çocuklar genellikle 4 yaş altındadır. anneleri mbp olan çocukların %10'u bu nedenle ölmektedir. tanı koymak oldukça zor olduğundan ancak pediatristlerin bu konuda uyanık olması sayesinde yakalanabilir.

    mbp vakaları genellikle aşırı ilgili annelerdir. tıbbi ekiple çok iyi ilişkiler kurarlar. çocuğun yanından pek ayrılmazlar. yeterince ilgi gördükleri bir merkez bulana kadar sık sık hastane değiştirirler. tıbbi durumdan kuşkulanan bir personeli fark edip başka hastanelere geçiş yaptıkları da olur. annenin sıklıkla kötü bir çift ilişkisi vardır. kadın gerçekte ya da duygusal bağlamda yalnızdır. çocuğunun sözde kötü tıbbi durumuna karşın çok endişeli görünmez.

    çocuktaki hastalıkların altında yatan neden bir türlü anlaşılamaz. sık sık yatış yapılmak zorunda kalınır. anne çocuktan bir nedenle(mesela yoğun bakıma transfer) çocuk hızla toparlanmaya başlar. eğer pediatrist kuşkulanırsa ve bu açıdan değerlendirirse fark edilebilir.yakalanan vakalar, toplam vakaların çok küçük bir bölümüdür. genellikle mağdur çocuklar senelerce hastaneden hastaneye sürüklenir ve bir kısmı da bu nedenle hayatını kaybeder.

    durum anlaşılır anlaşılmaz hemen yetkili mercilere bildirilmelidir keza mbp potansiyel olarak ölümcül bir tıbbi durumdur. çocuk hızla anneden ayrılarak koruma altına alınmalıdır.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap