1 entry daha
  • ırak var mı ki toprağı olsun... ırak'ın yaptığı açıklamaların bizi bağlayan hiçbir yanı yoktur; evet yoktur çünkü ırak diye bir şey yoktur. zaten ingilizler eliyle kurulan bu yapay muhtarlık ne ülke olabilmiştir ne de bir toplum kurabilmiştir. bizim ırak sınırımız fiili bir durumdadır; resmi çizgiler yahut bu yönde bir anlaşma bulunmamaktadır. ayrıca herkes ırak'ta cirit atarken bilmem kaç küsür km'lik sınırımızın olduğu ve çok değil doksan yıl önce bizim resmi topraklarımız olan bir bölgeye müdahil olmamızdan daha doğal bir şey olamaz.

    benim anlamadığım başbakan başika'da bulunuşumuzu 'demografik yapının değiştirilmesine müsaade etmemek' olarak açıklamış; iyi de ağa demografik yapının amına koyan barzani'nin peşmergelerini niye eğitiyoruz o zaman? ırak merkezi hükümeti kendi varlığını korumaktan acizken ne demografisini değiştirecek? kerkük'te türkmen eserlerini yıkan (bkz: kerkük'te tarihi türk eserlerinin yok edilmesi) türkmen mezarlıklarına dahi kürt göçmenleri yerleştiren ve açıkça 'kerkük kürdistan'ın kalbidir' diyen; yetmezmiş gibi punduna getirip telafer'e, musul'a yerleşmek isteyen barzani'nin götü boklu peşmergelerini eğitmenin neresi milli çıkarlarımıza uygun?

    bizim amacımız bölgede türkmen varlığını buharlaştırıp musul ve kerkük'ü içeren bir kürdistan kurmak mıdır? erbil havaalanı'na türkiye'nin doğusunu kürdistan sınırlarında gösteren dev bir harita asan barzani, yıllardır pkk'nın kuzey ırak'ta üslenmesine göz yuman, yaptığımız her sınır ötesi harekatta vıyaklayan barzani gerçekten bizim dostumuz mudur?

    sorular, sorular... bulunuşumuzun neyi amaçladığını anlayamadığım musul'un kuzeyindeki üs...
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap