9 entry daha
  • varlığını takdir ettiğim aile diyebilirim. 2 yaşımdan beri küçük bir ilin ilçesinde oturuyoruz ailecek. annem de babam da öğretmen. annem emekli olalı 10 sene oldu neredeyse. ben üniversiteyi yeni bitirdim kardeşim ise her yıl kazanıp, okuyup, bırakıyor okulu.

    babamın net maaşı 2800 tl kadar ek ders, hafta sonu kursu vs. 4000 tl ye yaklaşıyor. annemin emekli maaşı ise 1500 tl kadar. aylık net 5500 tl giriyor evimize. ben işsizim zaten iş bulana kadar aileme yüküm bir anlamda.

    biz bu parayla hem kendi evimizi geçindirmeye çalışırken bir yandan da babannemin evinin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. ev kirası vermiyoruz. orta sınıf bir arabamız var. kardeşime her yıl 15.000 civarı okul parası ödüyoruz bu sene o da yok. tekrar hazırlanıyor dershane ücreti var 3000. ailecek çok değişik aktivitelerimiz yok. yazları kısa da olsa tatil yapmaya çalışıyoruz. ayda birkaç kez dışarı yemeğe çıkarız eğleniriz. normal sıradan bir yaşantımız var.

    gel gör ki biz bu parayla bile hala eksiklerdeyiz. 5 kredi kartını her sene ağzına kadar doldurup yılbaşında kredi çekip kapatıyoruz. bunda biraz da benim okul masraflarım etkendi eskiden ama 23 yıllık hayatımda çok rahat yaşadığımız bir senemiz olmadı. evimizi arabamızı bile annem emekli olduğunda 10 sene önce alabildik.

    özeniyorum açıkçası elindeki parayla borcu olmadan yaşayabilen insanlara.
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap