• benim için en yakın ve olması muhtemel distopya sonsuz bir bilgi akışı şeklinde gerçekleşecektir. bilgi derken nitelikli bilgiyi kastetmiyorum. aklınıza gelebilecek her şeyi kastediyorum. en önemli siyasi gelişmeden gürses opel rezaletine kadar her şeyi bilgi olarak varsayın.

    insanlar bilgi akışına bağımlı hale gelecekler. şimdi arkadaş ortamında kimsenin muhabbet etmeyip herkesin kafasını telefona gömmesi gibi düşünmeyin. insanların yatak odalarında, tuvaletlerinde, iş yerlerinde, her yerde ekranlardan durmaksızın bilgi akacak. ve insanlar hiçbir suretle kafalarını bu ekranlardan çeviremeyecekler.

    bir kedi fotoğrafı, bir komikli vidyo, bir siyasinin açıklaması, bir kaza haberi, bir maçın özeti, bir diy gösterimi, bir porno vidyo, bir ilahi… ardı arkası kesilmeksizin ve tekrar etmeksizin süren bir akış ve bu akıştan hiçbir suretle kopamayan insan yığınları hayal ediyorum.

    vidyoların maksimum süresi de 20 saniye falan olacak. 20 saniyeden fazla hiçbir görüntü gösterilmeyecek. çünkü akış içerisinde onca şey varken hiçbir şey 20 saniyeden fazla dikkat edilmeyi hak edemeyecek.

    bazen ciddi ciddi ileride bir gün dünyanın buna benzer bir yer haline geleceğini hayal ediyorum. neyse bi instagrama gireyim bakayım yeni foto gelmiş mi..
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap