15 entry daha
  • arthur rimbaud'nun enfes eseri.

    gece okunmalıdır bu sembolist, duygularla işlenmiş dizeler. en çok gece keyif alınır.

    değerli sözlük dostlarına birkaç highlight paylaşmak istiyorum. "tüm satış" bölümünü de şiddetle öneriyorum.

    spoiler alert

    çocukluk - iii

    ormanda bir kuş var, şarkısı durdurur seni; yüzün kızarır.
    bir saat var, çalmayan.
    bir çukur var, içinde ak hayvanlar yuvası.
    inen bir katedral, yükselen bir göl var.
    küçük bir araba var korulukta bırakılmış ya da şeritlerle süslü, patikadan aşağı salınıverilmiş.
    bir minik oyuncular topluluğu var giyimli kuşamlı, orman kıyısınca giden yolda gördüğün.
    en sonunda, acıkıp susamışsan, seni kovalayan biri var.

    yaşamlar - i

    ... bilgeliğim kaos kadar hor görülüyor. ama sizi bekleyen uyuşukluk yanında nedir benim hiçliğim?

    yaşamlar - ii

    ... ürkünç şüpheciliğim beslenip serpiliyor kuru havasında bu sert toprağın. ama bu şüphecilik bundan böyle uygulanmaz olduğu için, üstelik ben de yeni bir derde düştüğümden, - çok hayın bir deli olup çıkacağım sanırım.

    kent

    gelip geçici, pek de hoşnutsuz olmayan sakiniyim bir metropolün, modern sayılan, çünkü evlerinin döşenmesinde ve dış görünüşünde olsun, kent planında olsun, tüm bildik beğenilerden kaçınılmış.

    tüm satış

    burada satılık yahudilerin satmadığı, ne cürmün, ne de soyluluğun tatmış olduğu, halk yığınlarının o kargışlı sevgisiyle tamusal doğruluğunun hiç bilmedikleri, ne çağın, ne bilimin tanıyacak olduğu şey: yeniden duyulan sesler; bütün koro, orkestra güçlerinin uyanışı birlik olup, hepsinin o anda uygulanışı, duyularımızı kurtarmak için biricik fırsat! satılık şimdi paha biçilmez bedenler, bilinen ulusların, dünyaların, cinsiyet ve soyların dışında! zenginlikler, her adımda fışkıran! sınamadan geçmemiş elmasların satışı! satılık şimdi yığınlar için kargaşalık; önü alınmaz doyuş üstün hevesliler için; amansız ecel sofularla sevenler için! satılık şimdi barınaklar, göçler, yarışlar, peri oyunları, yetkin rahatlık, bunların çıkardığı gürültü, devinim ve gelecek! satılık şimdi uygulanışları hesabın, duyulmamış uyumun sıçrayışları. kimsenin sezmediği buluşlar, deyimler, – bir anda sizin malınız olan. o çılgınca, o sonsuz atılış görünmez nurlara, duyulmaz tadınçlara, – onun deli edici gizleri her ayıp için, – ayaktakımı için korkunç neşesi! satılık şimdi sesler, bedenler, o söz götürmez, tükenmez bolluk, hiçbir zaman satılmayacak şeyler! satıcılar daha son kozlarını sürmediler! yolcularsa öyle çabuk tamamlayamazlar siparişleri.

    spoiler alert
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap