144 entry daha
  • timin tamgasının anlamı;

    --- spoiler ---
    "ben bilkent grafik tasarım mezunuyum. filmdeki ufak semboller, tipografi, ve kurguda farklı kadrajlara sakladığım en az iki düzine grafik sır var. ama en önem verdiğim fırtına getiren timinin tamgasıydı. omuzlarında 'morale patch' denilen tim armaları olarak yer alacak simge ilk tasarladığım şeylerdendi.

    öncelikle iki konuya dikkat çekmemiz lazım, birincisi bozkurt simgesinin benim için siyaset üstü bir simge olması. baideng savaşına dayanan askeri tarihçesiyle türkler bozkurdu her zaman bir birlik, beraberlik ve takım işi sembolü olarak benimsemiş, bireylere değil, ortak hareket eden toplu birimlere işaret eden doğasıyla kurtların doğasını yüceltmiştir.

    ikinci konu ise üçgen meselesi. internette bu illuminati geyikleri beni güldürüyor.
    daha bavyeralı alman elitler ılluminati denilen klübü 1780'lere yakın kurmadan 1000 sene önce, göktürkler üçgen simgesi ?'ı alfabetik bir sembol haline getirmişlerdi. içi boş eşkenar üçgen göktürk abecesinde -ık ekinin, yani 'beraber yapma/uygulama' ekinin harfidir.

    bu iki açıklama dışında, elbette ay-yıldızımız biricik ülkemizi, sekiz ok 8 fırtına getiren üyesini, yıldırımlar ve kanatlar ise bu timin bir hızını ve havadan da taarruz'a geçme kabiliyeti olduğunu simgeliyor.

    en merak edilen şey ise, altta yazdığım yine göktürkçe metin. sanılanın aksine aşağıda göktürkçe fırtına getiren yazmıyor. babamın pek sevdiği tonyukuk anıtlarının ikinci taş batı yüzünde yazan 'korkmadık, savaştık' kelimeleri yer alıyor. senaryoyu yazarken öykünün içeriğini düşünüp çok hoşuma gitmişti.

    en kısa zamanda sizlere hem askeri patch'leri, hem de fırtına getirem tamgasının olduğu t-shirt'leri maliyetinin dibine yakın satışa başlayacağız. bunun üzerinde çalışıyoruz, yeniden güncellerim.
    herkese saygılar, sevgiler,
    --alper"
    --- spoiler ---
739 entry daha
hesabın var mı? giriş yap