108 entry daha
  • çocuk için verilen nafakayı tenzih edecek olursak kelimenin tam anlamıyla bir saçmalıktır.

    daha önce de yazılmış eğer kadın erkeğin telkinleri sonucu eğitimini ya da iş hayatını yarıda bırakmışsa bu durumda ödenmesinde haklılık payı olabilir ama ikisi de beyaz yakalı çalışan olan 2 kişiden, ortada çocuk da yoksa, maddi durumu iyi olan neden diğerine nafaka ödemek zorunda olsun bunun hiçbir mantıklı açıklaması olamaz.

    kadınların çok sevimli bir goygoyu var maddi durumu kadının iyi olsa kadın da nafaka öder diye ama bunun imkansızlığını 2 soruyla açıklayayım.

    1) maddi durumu kadının daha iyi olsa bile hangi hakim kadının nafaka ödemesine hükmeder bu ülkede?

    2) türkiye'den bahsediyoruz, hangi türk kadını maddi durumu kendisinden kötü olan bir erkekle evlenecek bu memlekette?

    beyaz yakalı selin'den, okuma yazma bilmeyen halime'ye kadar her kadın kendinden daha çok kaynağa sahip olan erkekle evlenmenin derdinde, bunu çıkıp da kim inkar etmeye kalksa hiç kimse götüyle gülmekten cevap veremez.

    argümanın sakatlığı maddi durumu iyi olan tarafın diğerine nafaka ödemek zorunda olmasından çıkıyor. erkeğin maço tavrı ya da çocuk bakımı yüzünden kadın kariyerine ya da eğitimine sekte vurmak zorunda kalmadığı sürece, nafaka ödenmesi saçmalıktan başka bir şey değildir.

    zorunlu edit: gerçekten bu kadar gerizekalılık art niyet olmadan açıklanamaz. arkadaş çocuk için verilen nafakadan bahsedilmiyor burada. eğer kadın erkeğin tavırları yüzünden kariyerinden ya da eğitiminden vazgeçmişse o da kastedilmiyor.

    kastedileni örnek vereyim, 10000tl maaş alan banka müdürü 3000tl maaş alan bir öğretmenle evleniyor. sonra anlaşamayıp boşanıyorlar ve mahkeme bu adamı kadına nafaka ödemeye mahkum ediyor yoksulluk nafakası adı altında. feministler de alenen bunu savunuyor.

    evliliği sınıf atlama aracı olarak gören kadınların ben feministim demesi gerçekten mide bulandırıcı. sonra neden mgtow var, neden evlenmeyen erkekler var bilmem ne. ne olmasını bekliyorsun acaba, hangi salak erkek evlenir böyle durumda evlilik sözleşmesi imzalamadan?
959 entry daha
hesabın var mı? giriş yap