• şimdi tüm millet olarak saatleri geri almadığımız için zombiye bağladık ya. benim kreşe giden çocuğum servise ezan okunurken biniyor ya hani. bunun bilimsel ve mantıklı açıklamasının yapılması için herkes yetkililere seslendi de hani kimse bir açıklama getirmedi ya.

    çok düşündüm bunun üzerine devlet yetkililerimiz neden bu saati geri almadı diye? bu saati geriye almamanın kime ne faydası var diye düşünürken; bir anda sabah namazını kılmak için camiye ağır ağır yürüyen dedeler ile cuma namazlarını kılmak için öğle arasını denk getirmek zorunda kalmayan adamlar aklıma geldi. hakkaten artık işe gitmek için kalktığım saatte bırak hanefiyi diğer mezheplerin bile namaz kılabileceği vakitte kalkmış oluyorum. öte yandan her kış saati uygulamasında herkes gidebilsin diye diyanet tarafından cuma namazı vakti aralık ayının 20'sine kadar 12:15'e sabitleyip vaktinden sonra kılınan namazlar aklıma gelince ona da bir kolaylık olmuş oluyor.

    devlet büyükleri insanların ibadet işini kolaylaştırmak için saat ile böyle oynamalarından başka farklı bir açıklama gelmedi. e o zaman bu devran ne zaman dönecek?

    tabi ki ramazan ayında...

    eğer şu anki saat dilimiyle ramazan'a girersek herkes iftarı bir saat geç yapacak. belki imsak da bu düzende geç oluyor diye savunma yapabilirsiniz ama özellikle büyük bir kesim sahura yatmadan geceden yiyip yattığı için iftarın geç olması bir saat fazladan oruç tutmak demek. peki ramazan ayı ne zaman kış saati uygulamasına denk geliyor?

    2017 ramazan'ı mayıs sonlarında başlıyor. hicri takvim miladi takvimden yaklaşık 11 gün az olduğu için bir sonraki sene ramazan bayramı daha da erken olacak. yaptığım hesaplara göre 2023 yılının mart ayında o ramazanın ilk pazarı saatleri geri almamız gerekecek.

    din adına bu kadar işgüzarlık yapan yöneticilerimiz 2022 yılının yaz ayında kış saati uygulamasına geçecek düzenlemeyi yayınlamazlarsa ben de bir şey bilmiyorum.

    at fava bekle...
hesabın var mı? giriş yap