• rakamlara bakarak tespit yapmaya calistigimizda, schumacher, degil senna'yi, alain prost, juan manuel fangio,nelson piquet,mika hakkinen ve nigel mansell gibi f1 rekorlarinin pek cogunu bir zamanlar ellerinde bulunduran pilotlari gectigini goruruz*. senna ve schumacher arasindaki yegane fark senna'nin bir cilgin olmasindan baska birsey degildir.baslangicta schumacher de en az senna kadar riski seven bir pilottu.ancak schumacher yarisarak olgunlastikca, bu cilginligini mukemmel bir pilotaja cevirdi.

    senna da en az schumacher kadar mekanikten iyi anlardi,ancak tercihlerini hep iyi takimlardan yana yapmistir. bu soylemden sakin sanilmasin ki senna zamanin en kral makinalarinda yaristi. aksine, takiminin uygun bir motor bulamamasindan dolayi,altindaki, race by race contract* gibi sacma sapan bir mukavele ile kullandigi , guduk v10 mc laren ford'u ile yagmurda yaptiklarini halen unutmadik.zamaninin en suratli ve gelismis makinasi olan williams renault'lari her yagmur yagdiginda, pistte dolasan sut dokmus kedilere cevirirdi*.

    schumacher gonullerden gecen bir isi yapmistir.formula 1 'in gelismesinde buyuk anlami olan ve dunyanin en guzel spor arabalarini ureten bir firmanin imajini kurtarmis ve bugunku ferrari olmasina katkida bulunmustur. o ferrari ki, 21 sene boyunca degil sampiyonluk,bazi sezonlarda minardi'nin simdiki haline dusmustur.iste schumacher, alain prost'un degisiyle "bir kamyondan daha yavas olan" f1 ferrarilerini, yenilmez bir armada ve tekrar saygin bir marka yapmistir.

    senna vs schumacher demek 12 yil once daha kolaydi. her ikisi de ayni pistte yarisirdi.senna en basta, schumacher ise kendini gosterebilme cabasinda...bir formula 1 fanatigi olan benim icin senna vs schumacher karsilastirmasi o kadar da kolay degil. bir yanda ates gibi bir pilot,diger yanda kusursuz ve yenilmesi cok guc bir yetenek var.o zaman birakin karsilastirmayi,hersey yasandigi zamandaki o guzelligiyle kalsin.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap