16 entry daha
  • kendi içerisinde tutarlı ve özgün bir görsel dil oluşturmaya çalışan bir film öncelikle söyleyeyim, gözünüz okşanacak.

    --- spoiler ---

    film üç bölüme ayrılıyor. bölümlerin karakterlerin algılarından oluştuğunu bilmiyorduk en başta tabii: hizmetçi, prenses ve sahte kont. meğerse prenses en başından beri olanları biliyormuş, ondan sonra da bu ikisi bir olup bunun arkasından değiştirmişler her şeyi. o dönemdeki fantazilerden birini öğrenmiş oluyoruz böylece. okuma dersleri buymuş meğerse. sapık amca karakteri çok fena mide bulandırıcı.
    --- spoiler ---

    benim bu filmle beraber sorguladığım şey, uzakdoğuluların garip fantazileri olması normal mi meşru mu bunu anlayamıyorum. hayır, bizim yönetmenler ya da diğerleri de bu kadar cesur olsunlar madem (lars von biraz daha serbest bu konuda), çünkü insan her yerde insan. uzakdoğuluysan vahşet bas gibi bir moda girdik gibi geliyor sanki?

    açıkçası psikolojik olarak o kadar derin film izledikten sonra film ekiminde, bu film bana fazla biçim sevdalısı geldi (benim film zevkime göre biçim yeterli deil) ve pek içine giremedim. ama bu rexxde en arka koltukta oturduğumdan, iki kafa arasındaki 10 santimden izlediğim kadarıyla düşündüklerim. bir de altyazıcı sağolsun kaydırıyordu doğru sahneye doğru yazı gelmiyordu ama onlar da haklı tabii kalibre etmek zordur.

    bi sene sonra edit: ne saçmalamışım la ben.
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap