35 entry daha
  • insanı ilginç düşüncelere sevk eden kişi.

    bir terör eyleminin arkasında bir gücün olduğunu düşünmek komplo teorisi değildir. terör eylemlerinin doğası budur. hiçbir terör eylemi, yoldan geçen birkaç kişinin canının sıkılmasıyla ortaya çıkmaz. terör örgütlerinin tamamını devletlerin ve dolayısıyla istihbarat teşkilatlarının kullandığı, bütün dünyanın bildiği ve kabul ettiği bir gerçektir. bunun öyle komplo teorisiyle, büyük resmi gördüğünü iddia etmeyle falan hiç ilgisi yoktur. ortada büyük resimlik bir şey yok, zaten herkesin bilip konuştuğu bir şey bu.

    dünyada ve ortadoğu'da bu kadar hassas dengeler varken ve şu anda operasyonların önemli bir kısmı yine örgütler vasıtasıyla yürütülürken hiçbir terör örgütü arada kendine yer bulup da kendi kendine gelişip palazlanamaz. pkk'yı bile kaç ülke birden kullanıyordu. israil'le aramız açılıyordu, ardından pkk eylem yapıyordu, yunanistan'la aramızda bir kriz oluyordu, ertesi gün yine pkk... öcalan da imralı'daki sorguda kendisini sorgulayan albay hasan atilla uğur'a "evet, ben taşeronluk yaptım" diye bunu açıkça itiraf ediyordu zaten; görüntülerde izlemiştik.

    terör eyleminin arkasında ne olduğunu anlamaya çalışan veya hareketleri aşırı derecede yapmacık ve şüpheli görünen biri hakkındaki şüphelerini paylaşanlara "komplocu" diyenler, olayın nasıl olduğunu düşünüyor acaba? bir grup insan toplanmış, kendi kendilerine bir terör örgütü kurmuş ve istedikleri, uygun buldukları zamanlarda kendi kendilerine çeşitli eylemler mi düzenliyorlar?

    amerikan başkanlarının hepsi reptilian'dır dendiğinde bu bir komplo teorisidir ama terör eylemlerinin arkasında şu ülke mi, yoksa bu güç mü var diye düşünmek, üzgünüm ama komplo teorisi falan değil, işin doğasına gayet uygun düşünmektir. her konuda olduğu gibi bunu abarttığınızda ve kendi fikrinizin kesin doğru olduğuna inanıp, bunu çürütebilecek her türlü karşı teze veya kanıta kulağınızı tıkadığınızda işin suyu çıkıyor tabii, onu söylemeye bile gerek yok.
206 entry daha
hesabın var mı? giriş yap