• chp'nin 30 soruda anayasa değişikliği kitapçığı basligini gordukten sonra baslatmaya karar verdigim kampanya.

    yillardir o kadar kotu kampanyalar yapiliyor ki, belki de sirf bu yuzden basimizdaki bu dert bitmiyor.

    saniyorum ihtimaller soyle:

    1. bu adamlarin yeteri kadar parasi yok: medya danismanligi, sosyal medya danismanligi, sayisiz viral video destegi, eglenceli web siteleri, reklamlar vs gibi olaylara butceleri yetmiyor.

    2. bu adamlar bu halki hakikaten tanimiyorlar. iyi guzel derdini kitapcikta anlatmissin ama abartmiyorum, maksimum 2 dk'lik video'yla 3-5 sloganla bunlari cok guzel anlatabilirdin. amerika'da donald trump secildikten sonra herkes sunu kabul etti:
    "siyasetin en onemli tarafi, dogru soylemek degil, tartismayi baslatmaktir."

    bu o kadar dogru o kadar guclu bir soz ki butun siyasi zaferleri tek cumleyle acikliyor sanki. demek istedigi su:
    sakin sakin dedigini anlatabilirsin ama gerek konusma tonun olsun, gerek gunumuz insaninin dikkat araligi olsun dediklerini kimse dinlemeyecek.
    ister elit olsun ister cahil olsun, her insanin kisitli dikkat araligi var ve pasif oldugu bir konusmada bu dikkat araligi cok kisa (arastirmalarda bunun 1 dk'ya kadar indigi soyleniyor).
    ancak bir tartismada aktif taraflardan birisiyseniz dikkat araligi sonsuza kadar gidiyor, cunku sizi de cok yakindan ilgilendiren tartismayi kazanmak istiyorsunuz.
    trump "meksika sinirina duvar yapalim" derken, aslinda orada bir tartisma baslatiyor. ortada bir sorun var, herkes bunun farkinda; yalniz bir kesim gozardi etmeyi savunurken, bir kesim yeter artik diyor. mesela herkes obama'yi gocmen sever bilir ama adam amerika tarihinde en cok insani sinirdisi etmis baskan. bunu bilse herhalde kafadan en az 2 milyon republican obama'ya oy verirdi gecen (obama'nin olan) secimlerde.

    neyse uzatmayim; tayyip erdogan da aynisini yapiyor. isine gelen her konuda halk ile kendisi arasinda bir tartisma baslatiyor. bir anda herkesin dikkatini cekiyor ve gece gunduz bunu tartsiyoruz ekranlarda. biz buna gundem belirlemek diyoruz ama gundem belirlemek cok genis bir kavram; bunu en yakin zamanda tecrube edenler gibi tartisma baslatiyor dememiz lazim.
    hatta erdogan "ben cikip sunni oldugumu soyluyorum sen de soylesene alevi oldugunu" diyor. kilicdaroglu'nun kendisi bile baliklama atliyor mudahil oluyor bu tartismaya. halbuki sen laik bir adaysin, dini ogelere basvurmaman lazim. halkin bir kisminin laiklige olan alerjisinden cekiniyorsa cikip "herkesin inanci kendisine devlet yonetiyoruz peygamberlik yapmiyoruz: asil sen fabrikalardan, uretimden bahsetsene" gibi bir sey soyleyip hem laiklige hem uretime alerjiyi de tetiklemeden vurgu yapabilir.

    sadece bunlar degil, oyle seyler soylemesi lazim ki, akpliler de chpliler de kalkip videolar hazirlamasi lazim. alevi-sunni tartismasi icin milyon tane karikatur, video gorduk/izledik. hakli haksiz olabilirsin ama halkin bu konuda kendini taraf hissedip tartismaya dahil olmasi gerekiyor.

    kitapcik yayinlayarak, okumayanlari da okumayan adama mustehak diyerek siyaset olmaz. hepimiz ayni gemideyiz, cahil batacaksa sen daha evvel batacaksin.
    mesela "kusura bakmasin herkes oy vermeye gidecek" tarzi emirvaki konusulmaz, "kardeslerim sizin oyunuz olmadan bu isin ustesinden gelemeyiz" gibi cumleler lazim. cok oldu bu madde uzatmayim.

    3. yillardir bunca yardimi geri cevirip, kulagini tabanina tikayan adam hakikaten kasetle bir sekilde chp'nin basina sarildi.
    kusura bakmayin bunu soylemek zorundayim. komplo teorilerine inanacak kadar ahmak degilim, ama bu kadar basarisizliktan sonra hala koltukta diretmek ve ustune hicbir yeni bir sey yapmamak insani bunun bilincli oldugu dusuncesine itiyor.
    arkadas 15 sene oldu, nasil hala halka ulasamazsiniz siz? daha neyin kotu olmasi lazim ulkede?

    -------------------
    bu ihtimalleri gectikten sonra, eger davanizda samimiyseniz, eger sorunlariniz genelde mali ise, hepimiz bir sekilde gonullu olarak yardim edebiliriz.
    ben yarin bir viral video yapsam, tek basimayim, hazir ohal de var dakikasinda iceri alirlar. ama bu video chp'nin elinden cikarsa kusura bakmasinlar kimse ana muhalefet partisini iceri alamaz: gorduk bunu tarihte...

    ben yarin facebook'umda akilda kalacak bir sey yazsam, uyuz olacak birisi sikayet edecek ve dakikasinda iceride bulacagim kendimi. gelin bir platform olusturalim hep birlikte slogan bulalim.

    ben yarin yeter artik diyip cikip protesto yapsam agzimi burnumu yamultup yine iceri atacaklar. siz yarin miting yapiyoruz deseniz olmayacak boyle seyler. siz yarin periscope'tan, facebook live'dan canli olacagim deseniz bile milyonlar takip edecek. birakin medya onlarin olsun, herkesin elinde olan cep telefonlarina ulasabilirsiniz.
    boyle enteresan seyleri akp yapinca ben ve akp'den zerre haz etmeyen bir suru tanidigim sirf merakina izliyoruz. bazen de imreniyoruz, "vay arkadas adamlar gene yapmis" diye. onu izleyince milyonlarca insanin inanmasini hakikaten garipsemiyorum.

    yukarida anlattiklarimin cogunun teknik kismini yapabilirim ya da bir sekilde katki saglayabilirim. benim gibi bu konuda destek olacak binlerce okumus etmis insan cikacaktir.
    hepimiz biliyoruz, bugun biz kendimizden feda edip bir hamle yapmazsak yarin mat olacagiz, hamle yapmamiza gerek kalmayacak. e madem oyle hepimizi dahil edin, adi konulsun yaptiklarimizin. begendiginizi alin, begenmediginizi almayin.
    ama yeter ki yalniz olmadigimizi birilerinin bu ulke icin bir seyler yapmaya calistigini bilelim.

    iste bu yuzden baslatmak istedigim kampanyadir bu.

    herkes ne konuda destek olabilecegini yazsin, hangi konularda uzmanligi oldugunu yazin.
    chp'nin kurumsal sozluk hesabi oldugunu biliyorum, bize oradan ulasirsiniz.

    bakmayin bir suru troll entry'miz olduguna, can sikintisindan insanin yuzunu kizartacak bir suru entry yaziyoruz. ama birbirimizi tanisak corbada katkimiz olacagindan suphe etmezsiniz.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap