7891 entry daha
  • son iki seçimde mhp'ye oy vermiş bir seçmen olarak yazıyorum.

    7 haziran'da bilerek ve isteyerek mhp'ye oy verdim. başta koalisyon için öne sürdüğü dört koşulu da destekledim, doğru bir yaklaşımdı ancak sonra "hayırda 'hayır' vardır." diyerek abarttı. 1 kasım'da sandığa giderken isteksizdim ancak bana göre oy verecek başka parti kalmadığından yine mhp'ye oy verdim.

    kendisi söylemlerinde "başkanlık"a karşı olduğunu, çözüm süreci için erdoğan'dan hesap soracağını söylüyordu. ben de hem milliyetçi çizgide olduğum hem de kendisiyle aynı düşündüğüm için oylarımı mhp'ye verdim. genel başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana bir davranışı bile akp'yi olumsuz etkilemeyen devlet bahçeli, yine şaşırtmadı. yalnız son yaptıkları, öbürkülerine hiç benzemiyordu. türkiye, adım adım "başkanlık"a giderken "başbakanlık" kurumu kalkıyor ve mhp de kendi sonunu hazırlıyordu. neredeyse hiçbir etkinliği olmadığı hâlde -meclis'te en azından milliyetçiliği savunan bir parti olsun diye- mhp'ye oy verdik.

    hükûmete az da olsa sıcak bakan, cebini düşünen kim varsa zaten 1 kasım'da oyunu akp'ye verdi. geriye kalan %11,9'luk oran, mhp'nin kemik oyudur. belki bu oran daha çok ancak beceriksiz bir önder ve parti yönetimiyle ancak bu kadar olur. şimdi bu oran daha az olabilir çünkü ortada mhp diye bir parti yok. devlet bahçeli, "başkanlık" sistemini destekleyerek -tüm kötü yönetimine karşın hâlâ mhp'ye oy veren, akp'ye kaymayan- seçmenine açıkça ihanet etmiştir ve etmektedir, neredeyse tüm mhp seçmenini karşısına almıştır. parti içi muhalefeti susturmak için akp'lilere iş birliğine giden ve akp'lilerin ağzıyla konuşan devlet bahçeli, akp karşısında alternatif bir sağ parti bırakmayarak da açıkça vatan hainliği yapmaktadır.

    kendisi başta olduğu sürece artık oyum mhp'ye değildir. milliyetçilere, türkçülere oy verecek parti bırakmayan önder de parti de siyaset de yerin dibine batsın!

    umarım mhp'li milletvekilleri seçmeninin sesini dinler ve anayasa önerisini meclis'ten geçirmez. diyelim ki öneri, halk oyuna sunuldu. geçmişten beri mhp'li olan ailemizin oyu hayırdır. ne demişti milliyetçi hareket partisi genel başkanı sayın doktor devlet bahçeli: "hayırda hayır vardır!"
12000 entry daha
hesabın var mı? giriş yap