76 entry daha
  • - uc silahsorler siz misiniz?
    - evet.
    - peki neden dort kisisiniz?
    - turk'sun di mi?
    - nereden anladin?
    - kitabimizi okumamissin. okusan bilirdin.
    - ben turk'um, kitap okumam.
    - biz uc kisiyiz. d'artagnan silahsor degildir, kralin bir akrabasinin muhafiz alayindadir. kitabin sonuna dogru kralin muhafizlari olan silahsorlerin arasina katilmaya hak kazanir.
    - peki ya tufekleriniz?
    - ne tufegi?
    - musketeer degil misiniz siz? tufeginiz olmali.
    - fransizca bilmiyorsun degil mi?
    - turk'um ben, ingilizce bilirim. ingilizcem cok iyidir, lisede hazirlik okudum, hem universitede herkesin kaldigi hazirlik atlama sinavindan gectim. god save the queen, god bless america.
    - fransizca bilsen aslinda orjinal adimizin les trois mousquetaires oldugunu, musketeer kelimesinin mousquetaire'den uyduruldugunu, mousquetaire'in kral muhafizi olan seckin, iyi egitimli ve soylu askerler icin kullanildigini, kardinal ve diger onemli kisilerin koruma gorevlileri icin sadece muhafiz dendigini, silahsor kelimesinin bize ozel oldugunu, asalet sembolu olan kilictan baska bir sey kullanmaktan hoslanmadigimizi, ara sira tabanca kullansak bile mousqueton denilen ve turkcesi "alaybozan" yani senin deyiminle musketeer olan tufekleri sadece usaklarimizin kullandigini bilirdin. hem ayrica, o sinavdan sadece senin gecmen biraz tuhaf degil mi? sakin digerleri biraz tatil yapmak icin kasten kalmis olmasinlar?
    - fransizca biliyorsun diye artistlik mi yapiyorsun?
    - sen akillanmayacaksin. egitime, ogretime, bilgiye kendini kapatmissin. en iyisi gel biz seninle tavla oynayalim.
    - hah, boyle konus canimi al. sonra da okey doneriz olur mu??
    ...
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap