46 entry daha
  • ahah bu dizide önemli yeri olan secretariat, gerçek bir atmış ve daha da önemlisi gerçekten secretariat adında bir film de varmış:

    http://www.imdb.com/title/tt1028576/?ref_=nv_sr_1

    hatta sözlükte de filmden ve attan daha önce bahsedilmiş, benim mevzubahis ünlü atla ilgili bu diziye dek zerre kadar fikrim yoktu. daha da önemlisi, gerçekten film olan secretariat'ın oyuncularından biri de margo martindale. bizim dizide sürekli "en iyi karakter oyuncularından margo martindale" olarak bahsedilen margo martindale. allahım, kaçırdığımız referanslar arkamızdan geliyor. margo martindale, bojack horseman'da da kendini seslendiriyor, imdb sayfasında dizideki karakterinin adı da "character actress margo martindale" ahaha:

    http://www.imdb.com/name/nm0553269/?ref_=tt_cl_t4

    ayrıca seslendirenler kadrosu o kadar geniş ve dizide o kadar diyalog var, o kadar hızlı konuşuluyor ki seslendiren ünlü isimleri yakalamak da o kadar kolay olmuyor. todd'u aaron paul'un seslendirdiğini elbette herkes biliyor olsa gerek. turtletaub'u, whiplash'teki sinirli, kel orkestra şefini oynayan j. k. simmons, cuddlywhiskers'ı da westworld'de bernard'ı oynayan jeffrey wright seslendiriyor mesela.

    üçüncü sezon itibarıyla çılgınlar gibi amerikan kültürü referansı akmaya başladı, ilk sezonda bu durum çok yetişilir haldeydi fakat ikinci sezon ve üçüncü sezon için biraz daha amerikan kültürüne aşina olmak gerekiyor.

    bir de her hayvan, bölümlerde bazen durduk yere kendi hayvan güdülerine uygun davranıyor ya hani, mesela mr. peanutbutter'ın kapı çalınca kulak kabartması, it gibi sadık ve neşeli olması, princess carolyn'in dikkatinin çabuk dağılması falan gibi... bu ufak hayvansı karakter güdülerini bir tek bojack'e hiç koymamışlar, dikkat ederseniz her bölümde hayvanlar, mutlaka geri planda da olsa, ana karakterlerden biri de olsa hayvani doğasına uygun bir hareket yapıyor. bir at olan bojack kardeşimiz ise bir bölümde koşmaktan nefret ettiğini söyledi ya, işte bu yüzden bojack iyice artık benim gözümde bizden biridir, kendisi artık insan olmuştur.

    bir de, bir bölümde jessica biel'e kendisini seslendirtip justin timberlake'ten bahsettirdiler, ben bu insanların birbirleriyle olan magazinsel ilişkilerini bilip referansları yakaladığım için kendimden utandım, başta bojack horseman'i ben de desteklemiştim ama sonra amacından uzaklaştı şfsdlj resmen amerikan kültürüne, güncel hollywood magazinine falan hiç de sandığım kadar uzak değilmişim, yazıklar olsun.
1223 entry daha
hesabın var mı? giriş yap