4 entry daha
  • öss puanını kıstas olarak alan bu insanları aşağılamak aslında konunun ardında yatan toplumsal şartlandırılmayı göz ardı etmemize neden olur.. bu nedenle soruna daha bir geniş çerçeveden bakmak gerekir.. bu çeşit sınıflandırmayı yapan insanların varlıgından şüphe etmek yersizdir.. çünkü böyle insanlar vardır.. hatta yaptıgı yanlışın sonradan farkında olmuş lakin ve bu toplumsal şartlanmadan sıyrılabilmiş benim gibi birçok insan da mevcuttur..

    ama bu kıstası devam ettiren insanların birçogu aileleri ve okullarındaki/dershanelerdeki hocaları tarafından kör edilmiştir.. aileleri oss için yatırım yapmış, genç ise bizzat hayatını yatırmıştır öss ye.. birçok sosyal aktivitesinden ödün vermiş, günde 6 saat ders çalışmak zorunda bırakılmış, kitap okuyamamış, yanlız kalmış, sıkılmış, 31 çekmiş, o da olmamış yine ders çalışmıştır bu insanlar.. şimdi hayatı oss olmuş bir insanın oss siz bir kıyaslama yapamayacagını söylemek en yerinde şey olacaktır...

    ama asıl sorunlu durum şudur ki; bu başarılı oss jenerasyonu başarının ölçütünün daima ders oldugunu kafasına kazırsa temel sorun başlar.. bu öğrenciler vakıf universitelerine gittikleirinde paralı okuyanları küçümserler, devlet universitelerine gittiklerinde oralı olmanın dünyanın en önemli kıstası oldugunu zannederler.. tüm bu toplumsal karşılaştırma yöntemleri oss den mirastır.. gerçekler yani bu çeşit sınıflandırmaların istisnaları ilk elden görülmediği sürece bu öğrenci yarın öbürgün oss de aldıgı dereceyi cv sine yazmaktan da çekinmeyecektir.. buyursun yazsındır.. yukarda allah, iş mulakatında da cin gibi bakan insan sarrafları vardır..
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap