1 entry daha
  • günlerdir bu diziyi izliyorum. en verimsiz şekilde günlerimi geçirmiş olmanın huzuruyla, sabah 04:49'da dizinin 51. final bölümünü taze bitirmişken entry gireyim dedim.
    tanım: 20. bölümden sonra kabak çiçeği gibi açılan dizi. koryo ülkesinde kölelikten, yuan devletinin imparatoriçeliğine giden süreci anlatıyor. gerçek hayattan esinlenilmiş.

    -----spoiler------
    -s!-

    ilk yorumum yom byonsuya, dizi tarihinde bu kadar suyu çıkmış kötü en son ne zaman gördüm bilmiyorum. on dokuz canlı, her taşın altından çıktı, her deliğe girdi, gördükçe sinirden çatladım.

    onca süslü mis gibi entrikaya rağmen gereksiz sahneler mevcut, örneğin ana imparatoriçenin kameraya kötü kadın kahkahaları falan.

    senaristler her şeyi en baştan böyle mi planlamış, bilmiyorum ama bazı karakterlerde sonradan çok ciddi boyutta değişim oldu. ana imparatoriçe başta daha makul bir tipti, harem ve güç konusundaki tutkusunun sinyalleri verilmiş olsa da bence bu karakterdeki değişim oturmadı. hadi bu da pure evil olsun şeklinde bir annenin mutlak değişimini, ölürken buraya hayalet olacağım demesini falan aceleye getirilmiş buldum. aksine anlaştığı düşmanın kim olduğunu görünce şoka girip kendinden utanmasını, bocalamasını yine de piçlik yapmasını beklerdim. aynı adam ertesi gün ona da saldırır kısmını düşünecek kadar akıllı çünkü.

    taltal'ım kuzucuğum, yeni koreli aktör favorim oldun. yani tam sağ kol yapmalık. taltal da başta üzerine düşünülmemiş bir karakterdi, sonradan oturdu, önem kazandı.

    kimin aşkı gerçek? kimi destekliyorum bir düşüneyim, hala bulamadım açıkçası. bu aklıma şeyi getirdi, sürekli bir tanquishi nyanga aşık, taltal sanki hoşlanıyor gibimsi, wang yoo ve togon zaten ölüyor nyang aşkından vurgusu bayıktı. yani wang yoo ve togon tamam da bence tanquishi ve taltal üzerinden yapılan her aşk benzeri göndermeler gereksiz bir doku.
    kimin aşkı daha güzel sorusuna gelecek olursak, ben dizi boyunca togon'a aşkı dışında pek çok sebepten kıl oldum. yahu bu ne basiretsiz adam, bu ne korkak bu ne ödlek dedim durdum. gerçekten de ölüm sebebi bile aynı şekilde saflığından oldu, adam bir öldü devlet yıkıldı, kendini kanıtlayacak diye egosundan devleti bitirdi.
    wang yoo daha becerikli olsa bile togondan çok da şanslı bir adam. onun için durmadan ölüme atlayacak bir grubu olması togonun hayatı boyunca sahip olamadığı bir şey. ona rağmen togon, tüm yalnızlığına rağmen öğrendiği tüm sırlara, aldığı ihanet mektuplarına tek başına göğüs gerdi. yani onun sevgisi aslında o kadar saftı ki nyangın öldüğünü duyunca dili tutuldu, yerinden kalkamadı. wang yoo ise evlenerek intikamını almaya karar verdi. togon kederin içine o kadar boğuldu ki intikamı değil düşünmeyi nefes alamadı. wang yoonun hayatı nyangı korumakla geçmiş olsa bile togonun aşkı daha masum, daha çocukça, daha çocukça olduğu için de daha bencil. ancak togon bencilliğini son yaptıkları ile telafi etti gözümde.

    nyanga gelince, kimi sevdin sen bacım? dizi bitti hâlâ anlamadım. yani bence sonradan togonu sevdi gerçekten ama gerçekten wang yoo yu da seviyordu mu?! çok iyi rol yapsa da biraz daha cilveli olsaydı daha mutlu olacaktım. tam bir duvardı. yine de cesaretine ve acımasızlığına hayran kaldım. hadi bu sefer yufka yürekli olsun, acıyacak kesin dediğim hiç bir anda düşmanına acımadı, kılı kıpırdamadı, tam bir kinci. ki acımamakta haklı olduğunu da hep gördük. ben olsam onun yaşadığı 72bin talihsiz olaydan yalnızca bir tanesinde bile çoktan kadere teslim olmuştum.

    ah kolta ah diyorum. kötü sonla biten dizileri sevmiyorum yine de hakkını vereyim uzun zamandır bu kadar entrikaya doymamıştım.

    -s!-
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap