74 entry daha
  • kendi başına da zaten gayet güzel bir filmken belli bir yaşın üstündeki izleyiciler için ayrı bir anlam ifade eden filmdir. sonu klasik shyamalan twist'i içerir. bundan sonrasını filmi izlemeyenler okumasın:

    --- spoiler ---

    film boyunca kevin'ın çoklu kişilik bozukluğu hastalığından muzdarip olduğunu düşünüyoruz. ki bu kısmen de olsa doğru. ancak kevin aslında tıpkı unbreakable'ın ana karakteri david dunn gibi insan evriminin bir sonraki basamağında yer alıyor ve insanüstü güçleri var. aslında bunun ipuçları bize film boyunca -özellikle kevin'ın psikoloğunun seminerinde- sıkça veriliyor. doktor, kevin'ın farklı kişiliklere bürünmekle kalmayıp vücut kimyasını da değiştirdiğinden bahsediyor. örneğin kişiliklerden biri gerçekten de diyabet hastası ancak diğerleri değil. normal şartlar altında bunun mümkün olmaması gerekir fakat kevin'ın özel durumu bunu mümkün kılıyor. filmin sonlarına doğru da kevin'ın gerçek olduğuna inanılmayan 24. kişiliği, yani "beast" karakteri ortaya çıkıyor ve bir sonraki filmin kötü karakterinin son ve en önemli parçası da tamamlanıyor. basın ise bu kötü karaktere bir isim veriyor. horde. tıpkı 17 sene önce gösterime giren unbreakable'ın kötüsü mr. glass gibi.

    kısacası bu film kendi başına bir hikaye anlatıyor olsa da m. night shyamalan'ın 2000 senesinde gösterime giren filmi unbreakable'ın devamı ya da spin-off'u niteliği taşıyor. bir sonraki film de split'in sonunda müjdelendiği üzere david dunn ile horde'un kapışması şeklinde geçecek. yani hiçbir şekilde hastalanmayan, yaralanmayan, sakatlanmayan adam ile neredeyse yaralanmayan, süper güçlü, çevik ve hızlı bir kötünün karşılaşması. bakalım bu ikisinin karşılaşmasından kim galip çıkacak?

    --- spoiler ---

    shyamalan universe'e hoş geldiniz!
479 entry daha
hesabın var mı? giriş yap