103 entry daha
  • !f istanbul bağımsız filmler festivali kapsamında bu akşam seyrettiğimiz ve ckm'ye doluşan insanlar olarak, çok memnun kaldığımız film. öyle ki, film sonrası bir alkış tufanı bile koptu, gayet nostaljik bir sonla geceyi noktaladık.

    trainspotting ilk çıktığında seyredip, gençliği boyunca kafasında idealize edenlerden olmadığımdan dolayı, t2'yi ilk filmden daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. neden mi? çünkü bu filmde, hem oyuncular hem de yönetmen olgunlaşmış, dolayısıyla bu da filme yansımış. özellikle, ewan mcgregor ve jonny lee miller'de bu etkiyi görebilirsiniz. bu bağlamda, ilk filmden klasik sahnelerin kısa kısa gösterilmesi gerçekten de çok iyi olmuş.

    bir de söylemeden geçemeyeceğim, choose life yine filme damgasını vurmuş. renton'ın bu yeni tiradının yine klasikler arasına gireceğine eminim. tam hali için:

    --- spoiler ---

    “choose life
    choose facebook, twitter, ınstagram and hope that someone, somewhere cares
    choose looking up old flames, wishing you’d done it all differently
    and choose watching history repeat itself
    choose your future
    choose reality tv, slut shaming, revenge porn
    choose a zero hour contract, a two hour journey to work
    and choose the same for your kids, only worse, and smother the pain with an unknown dose of an unknown drug made in somebody’s kitchen
    and then… take a deep breath
    you’re an addict, so be addicted
    just be addicted to something else
    choose the ones you love
    choose your future
    choose life”

    --- spoiler ---

    --- spoiler 2 ---

    tüm bunların dışında, idealize edilmemiş intihar sahnesi mükemmeldi. herkesin, hapları içip huzur içinde öldüğü sinema dünyasında, kusmuk dolu bir naylon torba... işte danny boyle farkı.

    bu arada, klozet yine başroldeydi. gerek tuvalette begbie ve renton'ın karşılaşması olsun, gerekse de, en sonda begbie'nin yine kafasına klozeti yiyip bertaraf edilmesi olsun, filmde değişimin anahtarı hep "klozette" gizliydi.

    son olarak, film yine önce bir fırsat sundu, sonra da ihanetle bitti. tıpkı hayat gibi...

    --- spoiler ---
192 entry daha
hesabın var mı? giriş yap