2 entry daha
  • eksi sozlugun * kutsal bilgi kaynagi olmasi kavramindan yola cikarak, bilginin ozune inildiginde sorgulamanin, dusunmenin gerekliligini goremeyenlerin farkina varamayacagi olgu. kisi, eldeki herhangi bir kavrami ici bos olarak sadece sozcuklerle ifade edebilir, fakat etraflica dusunup neden sonuc iliskilerini kurarak bu fikir belirtme * ihtiyacini saglam temellere oturtabilir.

    eksi sozluk icerisinde ayar vermek kavrami da bu eksikligin disinda degil. "ayar verdim ehehehe" mentalitesi gittikce yayginlasmakta. kisisel egolarin tatmini icin, kisisel kavgalar *, ici bos atismalar, gerekli gereksiz * vuku bulmakta.

    herhangi bir tartismanin amacini karsilikli olarak eksikliklerin gorulmesi ve tartisilan kavram ya da dusuncenin berraklasmasi olarak dusunursek * ayar vermek ile fikir savunmak arasindaki farki anlamak elzem bir karakter gostergesi olarak ortaya cikar. insan dusunen bir hayvansa eger, dusunebilme yetisini sadece kendi acisindan degil, karsi gorusu de ozumseyip, katilmadigi yanlari ortaya cikararak, reddetse bile anlayarak, kendini de gelistirebilmeli * * *

    maalesef bu fark insanin en zayif yanlarindan biri olan, kisisel goruslerine siki siki sarilma * dengesizliginden buhar olup ucuyor.
hesabın var mı? giriş yap