16 entry daha
  • humans of boğaziçi son iletisiyle kanayan bir yaramıza parmak bastı; kampüsün en büyük gizemlerinden birinin çözülmesini sağladı, sağolsun.

    boğaziçi'ne son 10 yılda dahil olanlar ve kendisinden ders almayanlar için büyük bir gizemdi.

    psikolojiden sosyolojiye, nörobilime kadar her konuda yapılan konuşmalara dinleyici olarak katılır ancak hiçbirimiz kim olduğunu bilmezdik. genelde t-shirt, eşofman, spor ayakkabı giyer, kulağında her zaman kulaklığı vardır. konuşmalarda aynı anda hem müziğini hem de konuşmayı dinlediği gibi bir izlenim bırakmaktadır. ne dinlediğini hep merak etmiştim. bir keresinde iyice yanına yanaşıp kulaklıktan sızan sesi duymaya çalıştım. ben klasik müzik filan beklerken, kulaklıktan bayağı rock müzik tınıları sızıyordu.

    bugüne kadar konuşmaların tartışma kısmında soru sorduğuna ve hatta herhangi bir zamanda herhangi biriyle konuştuğuna hiç şahit olmadım. ses tonunu da merak ediyorum. "bu adam kim?" diye sorduğum insanlardan pek cevap alamadığımdan kendisi benim için büyük bir gizem olmuştur (since 2008). sanırım bu herkes için de böyleydi. hiç tanımadığım bu kişiye yıllardır müthiş bir sevgi ve saygı beslemiş olduğumu da belirteyim. bu yaşta birinin her konuşmaya gelip yeni bir şeyler öğrenmeye çalışması çok etkileyici. bir de "bütün gün burada[kütüphanede] bilgisayardan ders dinliyorum" demiş. sarılır öperim! sanırım boğaziçi'nden ayrılmadan kendisiyle kısa da olsa bir sohbet edeceğim. biraz çekiniyorum ama mezun olmadan yapılacaklar listemde bu da var.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap