345 entry daha
  • şimdi kurmak istedikleri sistemde çalışanın sigorta primlerine ek olarak aylık olarak kazandığı kıdem tazminatı tutarını da fona yatıracak işverenler. yani çalışanın eline geçen meblağda değişiklik olmasa da hak kazandıkları kıdem tazminatı fonda birikecek. esasında bunun yükü işveren için daha ağır olabilir zira işveren nakit parayla ve sermayeyle dönmeye çalışırken ona aylık olarak ekstra mali külfet getiriyorlar. bunun sebebi olarak da "zaten işçiyi çıkartırken ödeyecektin" diyorlar. oysa ki, aradan geçen yıllarda o parayı işveren kullanabilecek ve nakit akışına katkı sağlayabilecekken şimdi direkt fona göndererek yandaş bankalardan birine ya da yeni kurulacak fon sayesinde hem iktidara ek kaynak hem de yandaşlara yeni iş imkanı ortaya çıkaracaklar.

    çalışan açısından kıdem tazminatını alma garantisi gelmesi aslında iyi gibi dursa da sendikaların ne gerekçelerle karşı çıktığını tam olarak okumadım onu bir arkadaş burda paylaşırsa onun üzerinden de değerlendirme yaparız.

    ayrıca, başbakan "güvene dayalı hukuk ve hakkaniyet" falan söylemiş. aklıma en basitinden maaşını asgariden alan fakat esas maaşı çok daha yüksek olan çalışanlar geldi. bu durumda mahkemelerden yine kaçış yok demektir.
1281 entry daha
hesabın var mı? giriş yap