24 entry daha
  • olaya ebeveyn gözüyle bakmak isteyenlere 2 çocuk sahibi bir baba olarak kendi tecrübemle aktarmak isterim:

    doğdukları günden beri gözümüzden bile sakındığımız, daha bebeklikten ilgimizi alakamızı esirgemediğimiz 2 çocuğumuz var. oğlum anaokulunun son 2 yılını kalburüstü diyebileceğimiz, çağdaş, atatürkçü büyükçe bir kampüsü olan özel bir okulda okudu. akp'nin baskılarına direnen, çok da göze batmadan uluslararası standartlarda bir eğitim veren okul burası. çocuklar dünyaya geldiğinden beri (kendi tercihimizle) eşim çalışmadığı için kızımın da anaokula başlama yaşı geldiğin ekonomik sebeplerle yeni bir yol haritası çizmek için kolları sıvadık. iki çocuğu aynı anda özel okulda okutmak bütçemizi sarsacağı için, iyi ve tarafsız eğitim veren, aydın öğretmenlerin olduğu, çocuğun saatlerce yollarda sürünmeyecek kadar evimize yakın olacak bir devlet okulu arayışına girdik. halihazırdaki okulumuz öğretmenlerinin de tavsiyeleriyle ataşehir'de evimize de yakın iki devlet okulunu takip ediyorduk. isimleri bende kalsın.

    özellikle biri tamamen aydın ve atatürkçü öğretmenlerle dolü şirin küçük bir okuldu. oğlum, artık önümüzdeki sene birinci sınıfa gitmeye başlayacağı için şimdiden müdürle tanışmak, kayıt için bilgi almak, hatta müstakbel öğretmeniyle bile tanışmak gerektiğini düşünüp yavaş yavaş araştırmalara başlamıştık. ama ne oldu dersiniz? konuyu şu anda okuduğu sınıf öğretmeniyle paylaştığımızda bize "o okul çok iyiydi, ama atatürkçü olduğu için meb el attı ve kadrosunu dağıttı" dedi. haklıydı. idari kadro yeni değişmiş, iki senedir takip ettiğimiz okulun da yüzü değişmişti.

    okulun sitesine girip müdür ve yardımcılarının isimlerine bakıp çok küçük bir sosyal medya araştırması yaptığımda tamamının sosyal medya hesaplarında açık açık akp, evet ve din propagandası yapan tipler olduğunu gördüm. bayraklarla rabia yürüyüşüne giden mi dersin, okulda kutlu doğum haftası için zorunlu etkinlik çağrısı yapanlar mı dersin, atatürk'e hakaret edenler mi dersin, seç beğen al. ve hepsi 1-2 yıl içinde atanmış. şimdi böyle bir idari kadrosu olan okulun öğretmeni ne kadar barınabilir? daha da kötüsü siyasi iktidarın köpeği olmuş öğretmenler, müdürler, eğitim sistemi benim çocuklarıma ne verebilir?

    her şeyden önce öğretmenlerin tarafsız ve siyasi ideolojiden uzak olması gerekmez mi?
    gönül rahatlığıyla evimize en yakın okula evladımızı düşünmeden emanet edemiyor olmak yerine "okul araştırmak" zorunda kalmak bile çok ağır geliyorken nasıl göndereceğiz çocuklarımızı devlet okuluna?

    en plazadan bozması bile 20.000 tl'den kapı açan özel okullarda yemeği, servisi derken iki çocuk için yıllık en az 50.000 tl verip nasıl yaşayacağız?

    her yere 5 yıldızlı otel ayarında imam hatip açan devletimiz, önemli olanın okulun içindeki fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür öğretmenler olduğunu ne zaman anlayacak?

    vergilerden belimizin büküldüğü, her ay maaşımızın yarısını direk verdiğimiz, kalanı da benzin istasyonlarında, köprülerde, elektronik alırken, telefonla konuşurken, tv izlerken alan devlet ne zaman bu paranın karşılığını verecek? sadece parası olanın iyi hizmet aldığı özel hastaneler ve parası olanın iyi eğitim aldığı özel okullarla mı yaşayacağız artık?
406 entry daha
hesabın var mı? giriş yap