5 entry daha
  • bitmedi amk mantık ötesi zırvalarınız. arkadaşım biz de işçiyiz de ben gidip rahmi koç'a, güler sabancı'ya vs. "servetiniz benden çaldıklarınızdır." mı diyeyim şimdi? bunu söyleyince haklı falan mı oluyorum?

    bu muhabbet neye benziyor biliyor musunuz? emekçi sınıfın "ya amk ürünü biz yapıyoruz parayı patron kazanıyor yeaa" demesine benziyor. çok kolaysa git sen de fabrika aç siktiğimin salağı. kim tutuyor seni?

    neymiş iphone'u ben yapıyorum, ben paketliyorum ama parayı apple kazanıyor muş muş. tabi canım bir paketlemeci olarak apple milyar dolarlık servetini sana vermeliydi. canım benim.

    edit: sigortası eksik yatırılan, hakkından azına çalıştırılan yani kısaca sömürülen işçilerin isyanına değil lafım. buradaki isyan "amk biz çalışıyoruz patron kazanıyor yaa." diye ilkokul seviyesindeki ekonomi ve piyasa bilgilerini konuşturanlaradır. gayet iyi anlıyorsunuz da işinize gelmiyor. hiçbir lokanta sahibi lokantasında çalışan komiye "ulan bu ay elli bin kazandım. yirmi beşini de komiye vereyim." demez, diyemez. hakkını veriyor, sigortasını yatırıyor ve insan gibi muamele ediyorsa iş bitmiştir. o komi de lokanta sahibine "ulan biz çalışıyoruz sen kazanıyorsun. senin ananı sikeyim ben hırsız." diyemez.

    her zamanki gibi konuyu çevirip işçi ölümlerine, eksik sigortalara getiriyorsunuz. onlara laf ettiğimiz mi var lan günümüzün ergen komünisti ve geleceğin kapitalisti piç? öğreneceksin zamanla.
137 entry daha
hesabın var mı? giriş yap