83 entry daha
  • bugün öğlen saatlerinde 5 yaşındaki oğlumla beraber ziyaretlerine gittim. durum pek iç açıcı değil. amca kanser hastasıymış zaten teyzenin dediğine göre ve aşırı bitkin görünüyor. teyzemin de elleri kapkara olmuş yanmış eşyaların arasından kullanılabilecek olanları seçerken. amca akşamları bir akrabasının yanında kalıyormuş ama aynı akraba sen çöpten eşya topluyorsun diye teyzeyi kabul etmemiş galiba. bir de yanlarında bir torunlarının olduğundan ve yangından aşırı şekilde psikolojik olarak etkilendiğinden filan bahsettiler.

    bu gariban insanlar bu düşkün durumlarında yandaki binalara verdikleri zarara üzülüyorlar gerisini siz düşünün artık.

    olay yeri kepez kaymakamlığına yürüyerek iki dakika mesafede ve kaymakam bey de olay yerini incelemiş. yanan yerlerin bir an evvel temizlenip durumun düzeltilmesi yönünde talimat vermiş teyzenin söylediğine göre. kepez belediyesinin de durumdan haberdar olduğunu biliyorum. ancak bu insanların ilk etapta kalacak bir yere ve sıcak yemeğe ihtiyaçları var. aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü olay yerine yaklaşık 2-3 km uzaklıkta ve evden çıkar çıkmaz oraya gittim konuyu görüşmeye. fakat hafta sonu olduğu için sadece güvenlikçiler vardı ve ancak hafta içi yetkililerle görüşülebileceğini söylediler. geçtiğimiz hafta içi konuyla ilgili kimseyle görüşüldü mü, herhangi bir işlem başlatıldı mı bilmiyorum. hafta sonu olduğu için kaymakamlıkta da kimseler olmayacağı için oraya da gitmedim açıkçası.

    akşam iş dolayısıyla buralarda olamayacağım. ama eşimle birlikte yarın sabah tekrar ziyaretlerine gitmeyi düşünüyorum. kaymakamlıkta ya da aile ve sosyal politikalar il müdürlüğündeki konuların takipçisi olacağım. zaten ikisi de iş yerime yakın sayılır. valiliğin filan açtığı bir yardım hesabı olursa bilgileri paylaşırım. sizin paylaşacağınız birşey olursa mesajla ulaşabilirsiniz. özetle daha bir arpa boyu yol gidilememiş durumda. benim de elimden gelen konuyu resmi mercilere hızlıca aktarıp bu ihtiyarların sıcak bir yuvaya kavuşturmalarını sağlamak.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap