• tam hali: ninjas in pyjamas - space soldiers maçı
    tsi 20:00'da oynanacak ve sonucuna göre cs go tarihinin en büyük maçlarından biri olabilecek maç.

    bir efsane sona erebilir.

    önce maçın benim açımdan nasıl gözükdüğünü anlatayım: bir yanda sürekli destek verdiğiniz bir takım, öbür tarafta ise sektöre daha yeni girmiş ve umut vaat eden bir türk takımı. normalde böyle işlerde türk takımları tutulur ama bu gece ninjas in pyjamas'ı destekleyeceğim.

    zira kaybederlerse 2012'den beri var olan bir efsane de muhtemelen dağılacak ve arkasında hüzünlü anılar bırakacak.

    ninjas in pyjamas yakından takip edenlerin de bileceği gibi 87-0'lık lan rekoru ile. 3 sene domine ettikleri cs:go turnuvaları ile. büyük bir çoğunluk tarihin en iyi oyuncusu (gelmiş geçmiş 1.6 ve cs:go toplamında en iyi) cs:go oyuncusu olarak kabul eden f0rest, o zaman üst üste yılın en iyisi seçilen get_right, banana kralı olarak bilinen friberg ve hiçbir spesifik özelliği olmayan ama hep orada olan xizt ve fifflaren ile başlamışlardı bu yolculuğa. o zamanlar alay ede ede kupa kazanan takım şimdi bir minor elemesinde son haklarındalar.

    eğer kaybederlerse ellerinde hiçbir şey kalmayacak. bir dahaki major'a kadar bu takımın devam edeceğini düşünmüyor. en kötü artık nip organizasyonu takımı tutmaz, kadroyu yeniler.

    kısaca space soldiers bugün bu maçı kazanırsa kendisi için yeni hiçbir başarıya, efsane bir galibiyete ya da önü açık bir yolculuğa ulaşmış olmayacak. minor'e bir adım daha yaklaşacaklar. (ki geçen minor'de yarı finale kadar yürüdüklerini düşünürsek şu an bulundakları yer kötü bile)

    ancak cs:go açısından tarihe tarihin en büyük, en köklü takımını sahneden silen takım olarak geçecekler.

    olayın neye benzediğini hiç bilmeyenler için anlatayım. roger federer'in bir tenis maçına çıkacağını düşünün. öyle bir maç ki kaybederse emekli olacak, artık yapamadığını anlayacak. eleme maçında rakibi de genç ve doğru düzgün bir başarısı olmayan ama umut vaat eden bir türk genci. (marsel ilhan değil)

    şimdi bizim türk kazansa sevinirsin ama daha da kötüsü karşıda bir efsaneyi bitiren isim olacak, bir efsane bitecek. buna da üzülür, kimi destekleyeceğin konusunda bir tereddütte kalırsın. sonra dersin ki ulan bizimki daha genç hep bunu yense direkt wimbledon ana tabloya kalıyor sank, daha yolu var. bırak bir efsane devam etsin diye düşünürsün.

    durum aşağı yukarı bunun aynısı. ondan gönlüm nip ile beraber olacak bu maçta. ancak space soldiers kazanırsa da nip'i yıkan takım olarak tarihe geçmelerine sevinirim.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap